Kolomboormachines

Wil je een klus makkelijker en sneller voltooien? Dan is het erg belangrijk om hiervoor het juiste gereedschap te gebruiken. Burghouwt helpt je graag met het vinden van de beste kolomboormachine waarmee je heel precies gaten kunt boren in diverse materialen. Meer weten over het gebruik van kolomboormachines of ben je benieuwd naar de beste kolomboormachine die je volgens Burghouwt kunt aanschaffen? Hier vind je alle informatie over het vinden van het juiste gereedschap voor jouw klus.

Lees meer

Hoe wordt de kolomboormachine gebruikt?

De kolomboormachine wordt gebruikt voor het boren in losse werkstukken. Het verschil tussen kolomboormachines en normale boormachines is dat je met een kolomboormachine het materiaal naar de machine brengt. Je legt het materiaal op de tafel en boort een gat met de machine. Het is een apparaat dat niet alleen heel eenvoudig in gebruik is, maar ook zeer veilig. Er zijn tal van toepassingsmogelijkheden waar de kolomboormachine voor gebruikt wordt. Dit kan bij klussen in en rondom het huis, maar ook bij professionele werkzaamheden op een bouwplaats.

Burghouwt’s keuze in de beste kolomboormachine

Burghouwt kiest voor Contimac als de beste kolomboormachine. De keuze is gemaakt op basis van de zeer goede kwaliteit van dit merk. Je kiest niet alleen voor de ultieme nauwkeurigheid, maar je bent ook in staat om in hoeken en langs randen te werken, zonder dat er sprake is van oversnijden. Je kiest niet alleen voor een zeer professioneel, maar ook gemakkelijk stuk gereedschap. De duurzaamheid van Contimac kolomboormachines is hoog, waardoor je verzekerd bent van een goede investering en een goede en nauwkeurige uitvoering van iedere klus.

Bekijk de voordelen van kolomboormachines

Benieuwd waarom het voor jou mogelijk aantrekkelijk is om gebruik te maken van een kolomboormachine? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen van kolomboormachines:

  • Nauwkeurig: de boor gaat in een loodrechte lijn naar beneden, waardoor je altijd verzekerd bent van een zeer nauwkeurig geboord gat. De nauwkeurigheid is minder wanneer je dit met een boormachine uit de losse hand doet.
  • Stabiel: doordat het materiaal op de tafel bevestigd is, kies je voor een stabiele manier van boren. Het materiaal ligt altijd goed vast en dit zorgt ervoor dat je nog beter en nauwkeuriger kunt boren.
  • Krachtig: kolomboormachines zijn door de hoge stabiliteit zeer krachtig. Dit maakt het goed mogelijk om in harde materialen te boren, denk hierbij aan staal of hardhout.
  • Veilig: de meeste kolomboormachines zijn voorzien van een afschermkap rond de boor, zodat je niet bang hoeft te zijn voor rondvliegende hout- of metaalsplinters. Daarnaast kun je vanaf een redelijke afstand boren, zodat je zeker bent van de nodige veiligheid.