Diamantboormachines

Het beste gereedschap maakt bepaalde klussen een stuk makkelijker. Onder andere de diamantboormachines zorgen voor enorm veel kracht, waardoor je in zeer harde materialen kunt boren. Hier bekijk je met gemak het aanbod van diamantboormachines bij Burghouwt. Zo kies je niet alleen het beste gereedschap, maar wordt het ook een stuk makkelijker om je klus uit te voeren. Ook helpen we je graag met het maken van de beste keuze in je zoektocht naar een diamantboormachine.

Lees meer

Hoe gebruik je een diamantboormachine?

Een diamantboor is de meest harde boor die er op dit moment beschikbaar is. Dit type boor maakt het mogelijk om in de meest harde materialen te boren. Zo is het onder andere mogelijk om in steen en beton te boren.

Burghouwt’s keuze in de beste diamantboormachine

Burghouwt kiest voor de merken Carat, Bosch en Makita als het gaat om de beste diamantboormachine. Deze keuze komt voort uit de topkwaliteit van zowel Carat, Bosch als Makita diamantboormachines, de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en de hoge mate van duurzaamheid. Je kunt lange tijd profiteren van dit gereedschap, waardoor je zeker bent van een goede investering. Daarnaast zijn deze merken constant bezig met het verbeteren van dit gereedschap, met het gebruik van nieuwe technologieën en het verbeteren van onderdelen.

Diamantboormachine kopen? Dit zijn de aandachtspunten

  • Type materiaal: kijk eerst goed naar het materiaal waar je in wilt gaan boren. Een diamantboormachine is voornamelijk geschikt voor zeer harde materialen waar je met een normale boormachine niet doorheen komt.
  • Toerental: het is belangrijk om naar het toerental van de diamantboormachine te kijken. Voor gaten met een diameter lager dan 80 mm kies je een toerental van 1500, terwijl je bij grotere gaten een lager toerental kiest, tussen de 400 en 1200.
  • Motor: let ook op het vermogen van de motor. Hoe hoger het vermogen, hoe meer kracht de boormachine heeft en hoe breder de toepassingsmogelijkheden zijn.
  • Nat of droog: is de diamantboormachines geschikt voor droog- of natgebruik? Dit is altijd belangrijk om te controleren, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.