Boormachines

Het juiste gereedschap gebruiken bij een klus zorgt voor de best mogelijke uitvoering. En bij Burghouwt helpen we je dan ook graag met het vinden van de beste producten. Heb je een boormachine nodig? Hier vind je ons assortiment van boormachines. Hier lees je alles dat je moet weten over het gebruik van de boormachine en vind je een aantal belangrijke aandachtspunten bij het vinden van dit gereedschap. In een paar stappen vind je de juiste boormachine voor jouw klus.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Het gebruik van een boormachine

Een boormachine is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er modellen met snoer, zonder snoer en met diverse extra’s. De meeste machines hebben een regelbaar toerental, waarmee je de snelheid van de machine langzaam kunt opvoeren en het toerental zelf onder controle houdt. De boormachine heeft ook altijd een schakelaar waarmee je links en rechtsom kunt schakelen. Steeds meer boormachines zijn voorzien van een mechanische versnelling, waarmee je de boor op verschillende standen kunt zetten.

Burghouwt’s keuze: voor de beste boormachine

Burghouwt kiest voor de merken Bosch, Makita en Festool als het gaat om de beste boormachines. Deze merken hebben niet alleen een zeer ruim assortiment van boormachines, maar staan ook bekend om de kwaliteit die wordt geleverd. De machines van deze merken zijn ook zeer geschikt voor de doe-het-zelver, vooral vanwege de eenvoudige bediening en de krachtige motor. Burghouwt heeft diverse modellen in het assortiment waar je als vakman voor kunt kiezen. Ook de professional heeft bij deze merken volop keuze uit verschillende top boormachines. De kwaliteit en kracht van deze machines zijn perfect voor klussen binnen- en buitenshuis.

Zo kies je de juiste boormachine

 • Werkzaamheden: welke werkzaamheden ga je uitvoeren met jouw boormachine? Kijk daarvoor naar het materiaal waar je in gaat boren.
 • Voltage: hoe hoger het voltage, hoe krachtiger de machine. Lichte klussen: 12V, zwaardere klussen: 18V - 20V.
 • Boorsnelheid: kijk naar de boorsnelheid van de boormachine. Hoe harder het materiaal waar je in gaat boren, hoe hoger het toerental moet zijn. Zo heb je meer kracht tijdens het boren.
 • Koppel: kijk naar de koppel (Nm) van de boormachine. Hoe hoger de koppel, hoe meer een boormachine gebruikt kan worden voor zwaar werk.
 • Accessoires: wat wordt er geleverd bij de boormachine? Er zijn modellen van topmerken als Bosch, Makita en Festool waar je de boormachine kunt aanschaffen als complete set met accu’s, koffer en meer.
 • Accu: het is slim om een boormachine aan te schaffen met een extra accu. Zo is de kans veel kleiner dat je met een lege accu komt te zitten. Een extra accu los erbij kopen is ook een van je opties.