Boor-/Schroefmachines

Wil je de juiste boor-/schroefmachine aanschaffen voor je klus? Burghouwt helpt je graag met het vinden van het beste gereedschap. Daarom vind je hier niet alleen meer informatie over de boor-/schroefmachines, maar lees je ook een handig stappenplan om het best mogelijke apparaat te kiezen. Zo weet je zeker dat je met een goede machine aan de slag gaat en profiteer je van goede resultaten.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Dit moet je weten over boor-/schroefmachines

Een boor-/schroefmachine is een ideaal stuk gereedschap dat je gebruikt voor zowel schroeven als boren. Het lijkt hiermee erg op een slagschroevendraaier, maar er is wel degelijk een belangrijk verschil. Een boor-/schroefmachine is de beste keuze wanneer je gaat werken met lichte en kleine schroeven. De machine is breed inzetbaar en te gebruiken voor diverse doeleinden. De kracht van de machine wordt uit de motor geleverd, waardoor de machine wat zwaarder is. Bij een slagschroevendraaier wordt de kracht geleverd uit de slagkop, waardoor deze machine beter te gebruiken is voor werkzaamheden met grote en brede schroeven.

De belangrijkste aandachtspunten bij je aankoop

Een boor-/schroefmachine kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hier vind je de belangrijkste aandachtspunten op een rij:

 • Voltage: een hoger voltage betekent een krachtige boormachine. Ga je boren of schroeven in hout? Dan is een machine vanaf 10,8 V geschikt. Voor kleinere klussen is een voltage onder de 10,8V geschikt. Boren in staal en steen? Kies dan voor een boor-/schroefmachine met meer dan 14,4 V.
 • Kracht (Nm): de koppelkracht van de boor-/schroefmachine uit zich in Nm (Newtonmeter). Hoe hoger de koppel, hoe makkelijker het is grote gaten te boren of dikke schroeven in te draaien.
 • Accu: kijk naar de capaciteit van de accu. Hoe meer Ah (Ampère per uur), hoe langer je de machine kunt gebruiken zonder deze op te hoeven laden. Lithium-ion accu is op dit moment de best verkrijgbare accu.
 • Oplaadtijd: hoe lang doet een accu erover om op te laden? Dit kan per boor-/schroefmachine flink verschillen, waardoor het belangrijk is om hierop te letten. Gemiddeld ligt de oplaadtijd tussen 60 en 180 minuten.

Burghouwt’s keuze: de beste boor-/schroefmachines

Burghouwt kiest voor Makita en Festool als topmerken voor het vinden van de beste boor-/schroefmachines. De keuze is gebaseerd op de kwaliteit en kracht waar de machines van deze merken om bekend staan. Makita is een vooruitstrevend merk waar je als beginnende klusser en doorgewinterde doe-het-zelver altijd op kunt vertrouwen. Festool heeft daarnaast een uitgebreide collectie met kwalitatief gereedschap. Ook als professional vind je dan ook de betere boor-/schroefmachines die je bij de zwaardere schroef- en boorklussen kunt gebruiken. Makita en Festool zijn de keuze van Burghouwt als het gaat om betrouwbare en professionele boor-/schroefmachines.