Breekhamers

Een klus wordt niet alleen makkelijker, maar ook leuker wanneer je het juiste gereedschap gebruikt. Gereedschap gebruik je niet alleen voor het opbouwen, maar ook wanneer je iets wilt slopen kun je wel wat hulp gebruiken. Daarom kun je hier terecht voor een ruim assortiment van breekhamers. Wat moet je weten over het gebruik van breekhamers, hoe kies de juiste breekhamer en wat is Burghouwt’s keuze als het gaat om breekhamers? Hier lees je alles wat je moet weten.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hoe gebruik je een breekhamer?

Een breekhamer gebruik je voor sloopwerkzaamheden. Bij een breekhamer gaat de kop op en neer in plaats van rond, zoals bij boormachines. De op-en-neer beweging van de kop zorgt ervoor dat de beitel als het ware hamert. Dit maakt het goed mogelijk om bijvoorbeeld tegels of plavuizen te slopen. De breekhamer is niet geschikt voor het boren van gaten. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de beitel zeer stevig vastzit met een SDS-boorkop. Op deze manier kun je in alle veiligheid gebruik maken van dit gereedschap. De breekhamer biedt niet alleen heel veel kracht, maar zorgt er ook voor dat je een sloopklus nog sneller kunt klaren.

Burghouwt’s keuze: de beste breekhamer

Burghouwt kiest voor Bosch en Makita als merken voor de beste breekhamers. Deze keuze is gebaseerd op de hoge kwaliteit die beide merken aanbieden als het gaat om breekhamers. Zowel Makita als Bosch heeft meerdere breekhamers in het assortiment: er is dan ook genoeg keuze in het vinden van het beste apparaat voor jouw klus. De breekhamers van Bosch staan bekend om de minimale trilling en de lage aandrukkracht, waardoor je lang door kunt werken omdat het je niet teveel kracht kost. De breekhamers van Makita zijn voorzien van een Anti Vibratie Technologie voor een laag trillingsniveau en led-indicatie die tijdig waarschuwt voor preventief onderhoud.

Aandachtspunten: breekhamer kiezen

Er zijn meerdere zaken waar je op moet letten als je een breekhamer wilt gaan aanschaffen. Hier vind je dan ook een overzicht van aandachtspunten die je mee kunt nemen in het maken van je beslissing.

  • Slagkracht: het vermogen van een breekhamer wordt aangegeven in Joule. Hoe hoger dit aantal, hoe krachtiger de breekhamer en hoe zwaarder de klus is die het gereedschap aankan.
  • Trillingsniveau: niets is vervelender dan trillend gereedschap. Kijk daarom goed naar de speciale eigenschappen die diverse merken zoals Bosch en Makita hebben, waardoor je te maken hebt met een laag trillingsniveau.
  • Beitelstanden: als een breekhamer meerdere beitelstanden heeft, kun je kiezen hoe je een beitel in de kop zet. Dit is met name handig bij specifieke klussen, zoals het weghakken van tegels.
  • Combinatie: je kunt ook kiezen voor een combihamer; een breekhamer waarmee je ook gaten kunt boren in harde steensoorten of beton. Een combihamer is te gebruiken voor licht breekwerk.