Boorhamers

Burghouwt helpt je graag om je klus op de juiste manier uit te voeren. Er zijn dan ook verschillende boorhamers in ons assortiment te vinden. Met de juiste boorhamer is het goed mogelijk om zware klussen uit te voeren, zoals boren in zeer harde materialen. Voordat je een keuze maakt is het goed om te weten waar je precies naar op zoek moet gaan en waar een goede boorhamer aan moet voldoen. Lees hier aandachtspunten en lees onze keuze als het gaat om het vinden van de beste boorhamer.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Het gebruik van de boorhamer

Je gebruikt een boorhamer voornamelijk wanneer je zwaardere klussen gaat uitvoeren. Boren in relatief zachte materialen doe je dan ook beter met een schroefboormachine of een klopboormachine. De boorhamer is gemaakt voor het hameren en boren in beton.

Burghouwt’s keuze: de topmerken voor boorhamers

Burghouwt kiest voor de merken Festool, Bosch en Makita als het gaat om de beste boorhamer. Deze merken staan bekend om hun zeer goede kwaliteit. Het maakt hierbij niet uit of je een professionele vakman of beginnende doe-het-zelver bent: Festool, Bosch en Makita bieden gereedschap aan dat door iedereen te gebruiken is. Deze merken bieden machines aan met een verbeterd slagstuk en slagbout, waardoor de duurzaamheid van het apparaat stijgt.

Zo kies je de beste boorhamer

 • Slagkracht: hoeveel slagkracht je nodig hebt, is afhankelijk van hoe groot de gaten moeten worden en van het materiaal waar je in boort. Lichte boorklussen: < 2 joule, middelzware boorklussen: 2 - 3 joule, zware boorklussen: > 3 joule.
 • Netstroom of accu: accu boorhamers zorgen voor meer bewegingsvrijheid en gemak, maar kunnen minder krachtig zijn. Het is aan jou om te bepalen wat jij prettig vindt.
 • SDS-aansluiting: de boren die je gebruikt moeten passen op de SDS-aansluiting van de boorhamer. Deze aansluiting is bij de boorhamer zeer specifiek, waardoor het belangrijk is hierop te letten. Het is wel makkelijk om de boren snel te vervangen.
 • Accessoires: kijk goed naar de accessoires die je mogelijk nog moet aanschaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betonboor of een boorkopadapter. Deze accessoires kun je nodig hebben bij je klus, waardoor het handig is deze meteen te bestellen.