Boorhamer/breekhamers

Het juiste gereedschap maakt een klus niet alleen aangenamer, maar je bent ook nog eens sneller klaar. Bij Burghouwt maak je kennis met het ruime assortiment van boorhamers/breekhamers. Hiermee kun je niet alleen slopen, maar ook boren: een ideale combinatie voor veel klussen. Maar wat is de beste boorhamer/breekhamer van dit moment en hoe kies je het juiste gereedschap? Burghouwt geeft je hier graag antwoord op je vragen. Zo maak jij de goede keuzes en profiteer je van de beste kwaliteit bij iedere klus.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

De voordelen van een boorhamer/breekhamer

Een boorhamer/breekhamer wordt ook wel een combihamer genoemd: het is een combinatie van een boorhamer en een breekhamer. Dit betekent dat je niet alleen lichte sloopwerkzaamheden kunt uitvoeren maar ook gaten kunt boren in beton of andere steensoorten. Wanneer je lichte sloopwerkzaamheden wilt uitvoeren maar tegelijkertijd ook een boorhamer wilt toepassen is het aanschaffen van een boorhamer/breekhamer een aanrader. Hiermee sla je twee vliegen in één klap en kies je voor een kwalitatief stuk gereedschap waarmee je veel gemak creëert bij het uitvoeren van je klus.

Burghouwt’s keuze: de beste boorhamer/breekhamer

Burghouwt kiest voor Bosch en Makita als beste boorhamer/breekhamers. De keuze is gebaseerd op de goede prijs-kwaliteitverhouding van dit gereedschap bij beide merken. Je kunt daardoor zowel als beginnende vakman en professional optimaal gebruik maken van dit gereedschap. Makita heeft meerdere combihamers in diverse prijscategorieën, en ook Bosch biedt een ruime collectie van boorhamers/breekhamers aan. De boorhamers/breekhamers van Makita zijn voorzien van de Anti Vibratie Technologie voor een minimaal trillingsniveau. Bosch heeft meerdere krachtige combihamers in het assortiment, waarmee je krachtige prestaties neerzet bij iedere klus.

In 5 stappen de beste boorhamer/breekhamer kiezen

 • Bepaal de klus: kijk eerst naar de klus die je wilt gaan uitvoeren. De meeste boorhamers/breekhamers zijn vooral geschikt voor de wat lichtere klussen. Voor een zware sloopklus is een breekhamer de beste keuze.
 • Kijk naar het vermogen: de slagkracht van de boorhamer/breekhamer wordt uitgedrukt in Joule. Hoe hoger de slagkracht, hoe krachtiger de boorhamer/breekhamer.
 • Bekijk het trillingsniveau: je wilt natuurlijk zo min mogelijk last hebben van trilling, daarom is het goed om te kijken naar het trillingsniveau en of de boorhamer/breekhamer in kwestie is voorzien van een speciale technologie om dit te verminderen.
 • Bekijk de SDS-aansluiting: zorg ervoor dat de combihamer in kwestie een SDS aansluiting heeft. Hierbij blijft de beitel altijd goed zitten. Daarnaast kun je ook alleen specifieke boren en beitels aan het apparaat bevestigen, waardoor je verzekerd bent van kwaliteit.
 • Kijk naar de bescherming: hoe goed is de boorhamer/breekhamer beschermd tegen steenstof? De meeste modellen hebben een goede afdichting, maar het is altijd belangrijk om dit te controleren. Zo kun je lang gebruik gaan maken van je nieuwe aanwinst.