Lamellenschijven

Ben je op zoek naar topkwaliteit lamellenschijven? Kijk dan eens naar het aanbod bij Burghouwt. Je bent hier niet alleen verzekerd van de beste kwaliteit, maar we zorgen er ook voor dat je snel aan de slag kunt met je klus. Wij verzenden jouw bestelling zo snel mogelijk. Als het gaat om lamellenschijven heb je de keuze uit verschillende afmetingen en uitvoeringen: het is aan jou om te bepalen wat je nodig hebt. Wij staan voor je klaar en helpen je graag in het maken van de beste keuze. Zo ga jij verstandig bouwen en profiteer je van een goed resultaat. Burghouwt maakt verstandig klussen mogelijk en dat kun je hier zelf ervaren.

Lees meer

Alles dat je moet weten over lamellenschijven

Lamellenschijven zijn een type schijf die je kunt gebruiken op een slijpmachine. Een lamelschijf is breed inzetbaar. Zo zijn ze niet alleen geschikt voor het afwerken van materiaal, maar ze zijn ook te gebruiken voor het wat zwaardere schuurwerk. Denk hierbij aan schuren, afbramen, het afschuinen van randen en het afronden van kanten. Er zijn verschillende soorten lamellenschijven verkrijgbaar en hier zit dan ook onder andere verschil in als het gaat om de korrel. De korrel bepaalt hoeveel materiaal je kunt wegslijpen en hoeveel nabewerking er nog nodig is.

Een lamellenschijf kan in een richting sturen en is daardoor geschikt om recht op het materiaal in te werken. Bij bepaalde soorten hout zorgt dit voor het beste resultaat: nabewerking is in dit geval niet meer nodig. In het assortiment vind je niet alleen lamellenschijven van diverse merken, maar ook in meerdere uitvoeringen.

Zo kies jij gegarandeerd voor kwaliteit

Omdat je de keuze hebt uit verschillende soorten lamellenschijven, is het goed mogelijk om de beste keuze te maken voor je klus. Wat je ook gaat uitvoeren, je bent altijd in staat om voor kwaliteit te kiezen. Waar moet je op letten bij het maken van een keuze? Er zijn een paar aandachtspunten:

  • Toepassing: bepaal van tevoren waar je een slijpmachine voor gaat gebruiken en of dit type schijf hier geschikt voor is. Lamellenschijven zijn zeer breed inzetbaar en daardoor in de meeste gevallen wel te gebruiken.
  • Korrel: de korrel bepaalt hoeveel materiaal je wegslijpt en hoeveel nabewerking er nog nodig is.
  • Maximaal aantal toeren: zorg ervoor dat je weet dat je weet wat het maximaal toegelaten aantal toeren is van de lamellenschijf. DIt mag niet lager zijn dan het toerental van de slijper.
  • Gebruiksdatum: een lamellenschijf verouderd en het is dan ook belangrijk om naar de uiterste gebruiksdatum te kijken voor aankoop. Een verouderde slijpschijf kan afbrokkelen of uiteenspatten.