Doorslijpschijven

Goed gereedschap is belangrijk: het maakt niet uit welk project er bij jou op de agenda staat. We hechten veel waarde aan kwaliteit en vinden het dan ook belangrijk om jou alleen de beste producten aan te bieden. Hier ben je op de juiste plek voor de beste doorslijpschijven van topmerken. Bekijk jouw mogelijkheden, vergelijk meerdere opties en maak de juiste keuze in jouw klus. Ook lees je hier meer over de toepassingen en voordelen van doorslijpschijven en ontdek je hoe jij de beste keuze maakt voor je klus. Verstandig én veilig bouwen doe je samen met Burghouwt.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wat zijn doorslijpschijven?

Als het gaat om slijpschijven zijn er meerdere mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Een van de opties die je het is de keuze in doorslijpschijven. Doorslijpschijven zijn speciale schijven voor de slijpmachine die je gebruikt voor het doorslijpen van metaal of steen. Je gebruikt deze schijven niet voor afbramen, omdat deze schijf hier niet voor is gemaakt. Als het gaat om doorslijpschijven vind je hier een ruim aanbod van verschillende merken en in diverse prijscategorieën. Een doorslijpschijf wordt in een slijpmachine geplaatst en daarna is deze klaar voor gebruik. Ga je aan de slag met beton of metaal? Dan is het aan te raden om deze slijpschijf aan te schaffen. Er zijn ook andere soorten slijpschijven:

  • Afbraamschijven: voor het afbramen van materiaal, oftewel het weghalen van onregelmatige uitsteeksels. Er kan relatief veel materiaal worden weggeslepen met een afbraamschijf, voornamelijk op metaal.
  • Lamellenschijven: voor het afwerken van materiaal en het uitvoeren van schuurwerkzaamheden. Schuren, afbramen, afschuinen en afronden is allemaal mogelijk met lamellenschijven.

Zo maak jij de beste keuze in je klus

  • Maximaal aantal toeren: zorg ervoor dat je weet dat je weet wat het maximaal toegelaten aantal toeren is van de schijf. DIt mag niet lager zijn dan het toerental van de slijper.
  • Slijtage: let er goed op wanneer je doorslijpschijf aan vervanging toe is. Deze schijven verminderen in kwaliteit door slijtage.
  • Gebruiksdatum: een slijpschijf verouderd en het is dan ook belangrijk om naar de uiterste gebruiksdatum te kijken voor aankoop. Een verouderde slijpschijf kan afbrokkelen of uiteenspatten. Zo voorkom je gevaarlijke situaties.

Bestellen bij Burghouwt: ontdek de voordelen

Wanneer je kiest voor doorslijpschijven uit het Burghouwt assortiment ervaar je meerdere voordelen. Zo ben je verzekerd van een ruim aanbod, maar krijg je ook altijd de beste producten. We bieden alleen topkwaliteit aan: zo ben jij in staat je klus verstandig uit te voeren. Ook het plaatsen van de bestelling is eenvoudig geregeld: je bent verzekerd van een snelle verzending. Bekijk het zelf bij Burghouwt.