Afbraamschijven

Ben je op zoek naar kwalitatieve afbraamschijven? Hier ben je op het juiste adres: we bieden niet alleen een ruim aanbod, maar je bent ook verzekerd van de beste kwaliteit. Met alle afbraamschijven op één plek is het goed mogelijk om snel te vinden waar je naar op zoek bent. Daarnaast kies je ook gegarandeerd voor kwaliteit en ben je nog beter in staat om verstandig aan te slag te gaan met je klus. Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is niet voor niets onze slogan. We helpen je graag in het maken van de beste keuzes voor gereedschap, zodat je het optimale resultaat behaalt. Bekijk alle afbraamschijven in de webshop.

Lees meer

Wat zijn afbraamschijven?

Afbraamschijven zijn speciale schijven die je op een slijper kunt plaatsen. Daarna is de schijf te gebruiken voor het afbramen van onder andere metaal. Afbramen is het weghalen van scherpe en onregelmatige uitsteeksels op een metalen werkstuk. Je bent hierdoor in staat om voor een strakke afwerking te kiezen. Het is met een afbraamschijf heel goed mogelijk om veel materiaal weg te slijpen. Er blijft een grove structuur achter die je nog wel moet bewerken om zo het beste resultaat te behalen.

Er zijn verschillende soorten afbraamschijven verkrijgbaar, waardoor je zeker bent van een goede aankoop voor jouw klus. Je kunt bij Burghouwt terecht voor afbraamschijven van meerdere merken, waaronder Bosch en Flexovit. Op deze manier ben je in staat om een keuze te maken die helemaal aansluit op jouw slijpmachine en je eigen wensen. Bekijk hier zelf de opties.

Afbraamschijven kopen: hier moet je op letten

Voordat je afbraamschijven aanschaft is het goed om te weten waar je op moet letten bij aanschaf. Er zijn een paar punten die je aandacht verdienen, omdat je hierdoor in staat bent de beste keuze te maken. Let onder andere op de volgende zaken:

  • Maximaal aantal toeren: zorg ervoor dat je weet dat je weet wat het maximaal toegelaten aantal toeren is van de afbraamschijf. Dit mag niet lager zijn dan het toerental van de slijper.
  • Gebruiksdatum: een slijpschijf verouderd en het is dan ook belangrijk om naar de uiterste gebruiksdatum te kijken voor aankoop. Een verouderde slijpschijf kan afbrokkelen of uiteenspatten. Zo voorkom je gevaarlijke situaties.

Bestel topkwaliteit bij Burghouwt

Bij Burghouwt ben je altijd verzekerd van topkwaliteit: we hechten veel waarde aan verstandig bouwen en daarom bieden we alleen afbraamschijven van de beste kwaliteit. Bekijk hier niet alleen alle opties, maar vergelijk ze ook op prijs, toepassing, uitvoering en meer. Op deze manier weet je zeker dat je de best keuze maakt voor je klus.