Schuurbanden

Ben jij op zoek naar goede producten voor een correcte uitvoering van je klus? Dan kun je bij Burghouwt terecht: we helpen jou graag met het vinden van de beste producten. Het is voor ons niet meer dan logisch dat je het beste resultaat wilt halen. Daarom vind je hier alleen topproducten van de beste merken. Ook als het gaat om schuurbanden: bekijk zelf het aanbod en ontdek meer over de toepassingen en lees je voordelen. Op deze manier bepaal je of jij deze tool nodig hebt voor het correct uitvoeren van jouw klus.

Lees meer

Dit moet je weten over schuurbanden

Schuurbanden zijn belangrijke accessoires voor de bandschuurmachine. Deze bandschuurmachine maakt het mogelijk om grote oppervlakken snel te schuren. Hout opschuren brengt heel wat voordelen met zich mee. Het ziet er niet alleen mooier uit, maar je hebt ook niet meer te maken met splinters en daarnaast kun je het hout veel beter afwerken. Het gebruik van een bandschuurmachine zorgt ervoor dat je vrij snel een groot oppervlak schuurt. De schuurband is een losse band die je op de schuurmachine bevestigt, zodat je lange tijd achter elkaar door kunt gaan met schuren.

Hoe maak jij de beste keuze?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een schuurband gaat uitzoeken voor je bandschuurmachine. Onderstaand vind je een duidelijke overzicht van de belangrijkste aandachtspunten:

  • Korrelgrootte: de korrelgrootte is een belangrijk aandachtspunt. De korrelgrootte bepaalt hoe grof het schuurwerk is. Een korrel tussen 40 en 80 is geschikt voor het verwijderen van verf. Een korrel tussen 80 en 120 is voor het opschuren van hout. Een korrel tussen 120 en 180 is voor het opschuren van een bestaande verflaag. Let goed op de korrelgrootte en pas deze aan op de klus die je gaat uitvoeren.
  • Afmetingen: een bandschuurmachine is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het is dan ook belangrijk om naar de afmetingen van de schuurbanden te kijken om ervoor te zorgen dat deze goed op de bandschuurmachine past.
  • Kliksysteem: kijk naar de manier waarop je schuurband op de schuurmachine plaatst. Dit kan middels een spansysteem of een klittenband systeem.

Bij Burghouwt vind je een overzicht van alle schuurbanden in het aanbod: je bent op deze manier in staat om snel te vinden wat je zoekt. Houd de bovenstaande aandachtspunten in de gaten bij het maken van een keuze. Kies gegarandeerd voor kwaliteit en ervaar zelf het gemak van bestellen van Burghouwt.