Sleufbits

Ga je aan de slag met een klus, dan doe je er goed aan om kwalitatieve producten aan te schaffen. Bij Burghouwt ben je altijd verzekerd van deze topkwaliteit: we bieden alleen de beste producten aan voor iedere vakman. Het maakt niet uit of je een beginnende vakman bent of een doorgewinterde professional: iedereen heeft baat bij het gebruik van goed gereedschap. Ook als het gaat om sleufbits kies je hier gegarandeerd voor de beste kwaliteit. Je bent hier niet alleen verzekerd van een ruim aanbod, maar je ervaart ook snelle bestelling: zo heb je jouw benodigdheden snel in huis.

Lees meer

Wat zijn sleufbits?

Sleufbits zijn speciale soorten bits die ook wel gleufbits worden genoemd. Deze bits staan bekend om de sleufkop aan het uiteinde, waardoor ze voor specifieke klussen gebruikt kunnen worden. Een bit is een korte en verwisselbare stift voor een schroevendraaier. Deze heeft meestal een zeskante schachte om in een bithouder te kunnen plaatsen. Voor iedere soort schroef bestaat er een aparte bit. Er zijn dan ook verschillende soorten bits verkrijgbaar. In het Burghouwt assortiment vind je onder andere:

  • Pozidrive schroefbits: dit is het type bit dat je gebruikt voor pozidrive schroeven. Deze schroeven hebben een kruiskop met extra inkepingen op de kop. Dit biedt extra grip bij het indraaien.
  • Torx schroefbits: een type bit dat je gebruikt voor Torx schroeven. Deze schroeven worden gebruikt voor zwaardere werkzaamheden. De kop heeft een stervorm met afgeronde hoeken. De Torx schroefbits hebben veel tanden waardoor je een perfecte grip krijgt op de schroef.
  • Philips schroefbits: bits die je gebruikt voor een Philips schroef. Je kunt deze ook alleen toepassen op schroeven van Philips.
  • Inbusbits: bits die geschikt zijn voor een inbusschroef, deze staat bekend om de zeshoekige holte bovenop de schroef. Het is ook mogelijk om een inbussleutel te gebruiken voor deze schroeven.
  • Vierkant bits: een bit met een vierkante kop die je onder andere gebruikt voor het vastzetten van houtschroeven.

Sleufbits: toepassingen en voordelen

Het gebruik van sleufbits komt voor wanneer een schroef met een platte kop in gedraaid moet worden. Het grote voordeel van dit type bit is dat ze zeer eenvoudig in gebruik zijn en in vrijwel alle bithouders geplaatst kunnen worden. Onder andere voor het aandraaien van rampamoeren is een goede sleufbit zeer geschikt. Op deze pagina vind je het complete aanbod van sleufbits bij Burghouwt en is het nog makkelijker om snel te vinden waar je naar op zoek bent. Zorg er altijd voor dat je de juiste maat sleufbits kiest, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de een klus goed uitvoert. Bekijk al je mogelijkheden in het assortiment en schaf gemakkelijk en snel goede sleufbits aan.