Bithouders

Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan kwaliteit: je kunt hier dan ook terecht voor een ruim aanbod van goed gereedschap. Ben je op zoek naar bithouders? Het correct plaatsen van bits is belangrijk bij je klus en bij Burghouwt vind je hier de geschikte producten voor. Op deze pagina vind je het complete aanbod van bithouders. Bekijk niet alleen alle bithouders in ons assortiment, maar lees ook meer over het gebruik hiervan en hoe je de beste keuze maakt voor jouw klus. Zo kies je gegarandeerd voor kwaliteit en is het nog makkelijker om jouw klus goed uit te voeren.

Lees meer

Wat zijn bithouders?

Wanneer je een boormachine, schroefmachine, slagschroefmachine etc. gebruikt voor het aandraaien van een schroef, is het belangrijk dat je een schroefbit gebruikt die geschikt is voor de uitsparing in de schroef. Er zijn verschillende soorten bits en schroeven. De schroefbit moet op een bepaalde manier aan de boormachine vastgezet worden: hiervoor heb je een bithouder nodig. Bithouders vormen de verbinding tussen de bit en de boormachine. Er zijn verschillende soorten bithouders:

  • Magnetische bithouders: de bit wordt als het ware vastgehouden door een sterk magneetje.
  • Springveer bithouder: een bithouder met een veertje aan de binnenkant waarmee de bit wordt vastgezet aan de boormachine.
  • Snelspan bithouder: bithouder met een mechaniek waardoor een bitje goed vast wordt gezet in de bithouder.

Bithouders: toepassingen en voordelen

Bithouders worden toegepast wanneer je aan de gang gaat met een machine en bitje. Het gebruik van een bithouder komt dan ook veel voor: altijd als je een schroef vast wilt draaien met het gebruik van een machine heb je hiervoor een bithouder nodig. Welk type bithouder voor jou de beste keuze is, is vooral afhankelijk van je eigen voorkeuren. Zo doe je er goed aan om voor jezelf te bepalen wat in jouw geval de juiste keuze is. Bekijk het complete aanbod van bithouders bij Burghouwt om er zeker van te zijn dat je kiest voor de beste kwaliteit.

Zo schaf je gegarandeerd de beste kwaliteit aan

Voor kwaliteit kiezen? Het is dan belangrijk om op een aantal zaken te letten. Om de beste keuze te maken doe je er goed aan om een vergelijking te maken tussen meerdere soorten bithouders. De volgende aandachtspunten kun je meenemen in het maken van een vergelijking:

  • Materiaal: kijk naar het materiaal waar de bithouder van is gemaakt. Hoe beter het materiaal hoe duurzamer een bithouder is en hoe langer je er gebruik van kunt maken.
  • Gebruiksgemak: het gebruiksgemak hangt onder andere af van het type dat je kiest. Voor veel mensen is een magnetische bithouder ideaal, maar ook een springveer of snelspan bithouder kan in jouw geval de beste keuze zijn.
  • Prijs: bithouders zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Bekijk niet alleen de aantrekkelijke prijzen bij Burghouwt maar vergelijk de bithouders ook op merk en prijs. Zo maak je gegarandeerd de beste keuze.