Schaafmessen

Bij Burghouwt ben je altijd aan het juiste adres voor goede producten. Het maakt niet uit wat je gaat doen of wat je nodig hebt: in de webshop ben je verzekerd van topkwaliteit materialen die het uitvoeren van je klus een stuk makkelijker maken. En omdat je de keuze hebt uit een ruim assortiment van duizenden artikelen, ben je altijd in staat om te vinden waar je naar op zoek bent. Op zoek naar schaafmessen? Bekijk zelf het ruime aanbod van bij Burghouwt en kies voor topkwaliteit. Zo wordt het aanschaffen van goede producten nog makkelijk en beter betaalbaar.

Lees meer

Wat moet je weten over schaafmessen?

Schaafmessen zijn speciale messen die je gebruikt ten behoeve van een schaafmachine. Hoe scherper het mes op een schaafmachine, hoe beter het resultaat. De snijkant van een schaafmachine krijgt de benaming schaafmes. Dit onderdeel van de machine is verwijderbaar, waardoor je heel makkelijk verschillende soorten messen kunt plaatsen om diverse resultaten te behalen. Schaafmessen schrapen als het ware hout af om zo een glad oppervlak te creëren. Er zijn heel veel verschillende soorten schaafmessen die in de houtbewerking worden gebruikt.

Je gebruikt schaafmessen niet alleen voor het schrapen van hout. Het is ook mogelijk om messen te gebruiken voor het afvlakken van houten randen, het verminderen van de houtdikte of het creëren van een curve voor lijstwerk, tafelbladen en meer. De toepassingen van schaafmessen zijn uitgebreid.

Hoe maak jij de juiste keuze?

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt op het gebied van schaafmessen, helpen we je bij Burghouwt graag. Hier vind je de belangrijkste aandachtspunten om op te letten voor het aanschaffen van een schaafmes:

  • Materiaal: je doet er goed aan om een schaafmes te kiezen van carbide of staal. Hardmetaal maakt het schaven van hardere houtsoorten mogelijk.
  • Vorm van het mes: er zijn dunne messen, dikke messen, messen met een langere snijkant en meer. Dunne messen worden vooral gebruikt voor het vormen van hout met een handmatige schaafmachine, terwijl dikke messen voor de elektrische machines geschikt zijn.
  • Toepassing: welk schaafmes je nodig hebt is afhankelijk van wat je aan een werkstuk gaat doen. Er zijn bladen die randen rond maken of andere aangepaste bewerkingsmogelijkheden bieden. Kies gegarandeerd topkwaliteit schaafmessen bij Burghouwt en profiteer van de beste resultaten met je nieuwe aanwinst.