Steenboren

Bij Burghouwt ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit: met producten van de beste kwaliteit voer je jouw klus op de best mogelijke manier uit. Je bent dan ook meteen verzekerd van een goed resultaat. Wij staan voor verstandig bouwen en daar willen we jou dan ook altijd graag bij helpen. Ook als het gaat om het aanschaffen van steenboren vind je hier alles wat je nodig hebt. Je kunt bij Burghouwt ook altijd terecht voor persoonlijk en deskundig advies om zeker te zijn van de beste keuze. Bekijk hier zelf je mogelijkheden en ontdek de topkwaliteit in de webshop.

Lees meer

Dit moet je weten over steenboren

Een steenboor is, zoals de naam doet vermoeden, een boor die je gebruikt voor het boren in steen en/of beton. Een steenboor heeft een stompe, beitelvormige punt aan het uiteinde. Steenboren en betonboren lijken veel op elkaar, maar het verschil zit hem in de hardheid van deze punt. Een steenboor is in principe gemaakt voor het boren in steen, maar in theorie zou je hiermee ook in beton kunnen boren. Andersom is het met een betonboor ook mogelijk om in steen te boren. Toch is het slim om het type boor aan te sluiten op het materiaal dat je gaat boren. Er zijn verschillende aansluitingen van de steenboor op de machine. Bij Burghouwt leveren we rondconische aansluitingen, sds aansluitingen en sds-max aansluitingen.

Steenboren: toepassingen en voordelen

Een steenboor gebruik je onder andere voor het boren in steen, maar ook in natuursteen en andere harde materialen. Een steenboor is ook geschikt voor zachte en normale (bak)steensoorten. Ga je in steen boren? Kies altijd voor een boormachine met klopfunctie. Daarnaast is het belangrijk om grote gaten in steen altijd voor te boren. Een groot voordeel van steenboren is dat het hiermee mogelijk is om vrij eenvoudig door steen heen te boren. Je bent hierdoor verzekerd van een strak resultaat. Bij Burghouwt bekijk je eenvoudig en snel het aanbod en maak je zeker de juiste keuze.

Hoe maak je de beste keuze in je klus?

De beste keuze maken doe je in de eerste plaats op basis van de klus die je gaat uitvoeren. Moet er geboord worden in steen? Dan schaf je een steenboor aan. Voor boren in beton doe je er goed aan om een betonboor aan te schaffen. Ook is het mogelijk om voor een universele boor te kiezen. Op basis van het materiaal dat je gaat boren is het heel goed mogelijk om een goede keuze te maken.

Kies topkwaliteit steenboren in het Burghouwt assortiment

Om er zeker van te zijn dat je kiest voor topkwaliteit, bestel je jouw steenboren bij Burghouwt. Hier hechten we veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid en dit betekent dat we alleen de beste producten aanbieden aan onze klanten. En dat hoeft niet direct duurder te zijn. Bekijk zelf de opties en bestel heel makkelijk en snel betrouwbare steenboren in de webshop.