Metaalboren

In je zoektocht naar goede producten voor je klus kom je altijd uit bij Burghouwt. Hier heb je de keuze uit een ruim assortiment en weet je zeker dat je de juiste benodigdheden kiest. Met alleen de beste kwaliteit metaalboren kies je gegarandeerd voor een goede uitvoering van jouw klus. Bekijk alle mogelijkheden voor metaalboren in het uitgebreide assortiment en maak de beste keuzes voor jouw klus. Wat je ook nodig hebt: je vindt het hier. Wij maken verstandig klussen mogelijk, maar ook makkelijk. Bekijk hier hoe jij de beste keuze maakt in je zoektocht naar metaalboren.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Dit moet je weten over metaalboren

Metaalboren zijn een type boor die je op een boormachine kunt plaatsen. Voor iedere klus is een aparte boor te gebruiken. Het is daarom belangrijk om te weten wat je precies gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt. Een metaalboor is een soort boor die je gebruikt voor de harde materialen. Een metaalboor is spiraalvormig en heeft een scherpe punt. Met deze boor is het mogelijk om door verschillende metaalsoorten te boren. Een metaalboor kan gaten boren van enkele millimeters tot enkele tientallen millimeters.

Metaalboren: toepassingen en voordelen

Er zijn verschillende soorten metaalboren met ieder hun eigen toepassing. Je kunt onder andere kiezen voor de volgende soorten:

  • Rolgewalste metaalboor: een boor die is vervaardigd uit sneldraaistaal (HSS). Deze boren zijn zeer geschikt voor zachte metalen als koper, aluminium, plaatstaal en gietijzer.
  • HSS geslepen boor: een boor is ook is vervaardigd uit sneldraaistaal. De boren zijn geschikt voor ongeleerde staalsoorten waaronder plaatstaal, constructiestaal en gietijzer.
  • HSS cobalt boor: topkwaliteit metaalboor gemaakt van 5% cobalt die gebruikt wordt voor gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal.

Hoe maak je de beste keuze in je klus?

De beste keuze in je klus maak je in de eerste plaats op basis van het materiaal dat je gaat boren. Ga je aan de slag met een zachte of een gelegeerde metaalsoort? Op basis hiervan kun je al grotendeels bepalen welke soort voor jou de beste keuze is. Heb je ook nog andere extra’s nodig? Denk hierbij aan verzinkfrezen die zorgen voor een mooie verzinkte afwerking na het boren. Hier kun je ook nog rekening mee houden bij het maken van een keuze. Bekijk hier het online Burghouwt aanbod en schaf gegarandeerd topkwaliteit metaalboren aan. Het ruime aanbod en de goede kwaliteit zorgen er voor dat jij zeker bent van een uitstekende aankoop waar je lange tijd gebruik van kunt maken.