Houtboren

Ben je op zoek naar een goede houtboor? Op deze pagina vind je alle houtboren in het assortiment van Burghouwt. Je vindt hierdoor niet alleen snel wat je zoekt, maar je kiest ook gegarandeerd voor kwaliteit. Bij Burghouwt is het bieden van topkwaliteit onze grootste prioriteit: we willen iedere vakman alleen goede producten aanbieden, zodat het uitvoeren van een klus nog makkelijker is. Ook het gebruik van goede boren vraagt om topkwaliteit. Bekijk hier het aanbod van houtboren en schaf gegarandeerd de beste boren aan voor jouw project.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Dit moet je weten over houtboren

De houtboor is een type boor die je kunt herkennen aan de spiraalvorm en de scherpe punt aan het uiteinde dat lijkt op een naald. Deze punt maakt het extra eenvoudig om de boor eenvoudig te centreren op de juiste plek. Een houtboor is verkrijgbaar in verschillende maten tot 25 mm. Wil je een gat boren in hout met een grotere diameter? Dan doe je er goed aan om gebruik te maken van een speedboor. Een houtboor lijkt veel op een metaalboor en betonboor. Het is belangrijk om deze goed te kunnen onderscheiden, zodat je niet per ongeluk de verkeerde keuze maakt. Bij Burghouwt vind je een duidelijk assortiment met alle boren op een aparte pagina.

Houtboren: toepassingen en voordelen

Een houtboor is speciaal ontworpen om in hout te kunnen boren. Het is dan ook niet te bedoeling om andere materialen te boren. Gebruik houtboren alleen voor houtsoorten en plaatsoorten, zoals MDF en spaanplaat. Er zijn diverse houtboren verkrijgbaar welke je op meerdere manieren gebruikt:

 • Slangenboor: voor het boren van diepe gaten.
 • Speedboor: voor het snel boren van een diep gat
 • Cilinderkopboor (Forstnerboor): voor het boren van ondiepe, ronde gaten
 • Verzinkboor: voor het strak afwerken van een boorgat

Hoe maak je de beste keuze in je klus?

Om er zeker van te zijn dat je de beste keuze maakt voor je klus, is het belangrijk om van tevoren te bepalen in welk materiaal je gaat boren en wat voor soort gat je wilt maken. Op basis hiervan is het goed mogelijk om de geschikte houtboor aan te schaffen. Omdat er zoveel verschillende houtboren zijn, helpt Burghouwt je graag met het maken van de juiste keuze. Heb je vragen of wil je graag advies? Onze technisch adviseurs staan voor je klaar. Benieuwd naar het Burghouwt aanbod? Bekijk hier alle mogelijkheden en schaf gegarandeerd topkwaliteit houtboren aan. Zo maken we het jou graag makkelijker.