Dozenboren en Centreerboren

Er zijn heel veel verschillende soorten klussen die je kunt uitvoeren en het is belangrijk om hiervoor altijd de beste producten te gebruiken. Op deze manier voer je jouw klussen verstandiger uit en zorg je voor het beste mogelijke resultaat. Verstandig bouwen staat bij ons op één en daarom kun je hier terecht voor de beste producten: van gereedschap tot bevestigingsmateriaal en alle andere benodigdheden. Bekijk hier onder andere het complete aanbod van dozenboren en centreerboren. Je maakt hier gegarandeerd de juiste keuze in jouw klus: bekijk zelf je opties.

Lees meer

Wat zijn dozenboren en centreerboren?

Dozenboren en centreerboren zijn type boren die je kunt gebruiken voor uiteenlopende klussen. Onderstaand vind je een overzicht met uitleg over deze twee boorsoorten:

  • Dozenboren: een type boor dat ideaal is voor het maken van uitsparingen in muren. Daardoor is het goed mogelijk om contactdozen te plaatsen. Er zijn verschillende soorten dozenboren
  • Centreerboren: een type boor die op verschillende toestellen kan worden gebruikt, waaronder draaibanken. Deze boren maken het mogelijk om eerst een gaatje te maken voordat je het echte gat gaat boren. op deze manier wordt de boor preciezer geleid.

De beste keuze maken doe je zo

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt voor je klus? Het ruime assortiment kan het lastig maken om te kiezen. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van dozenboren en centreerboren. Zo doe je er goed aan om eerst te kijken naar de klus die je gaat uitvoeren en of dit type boor hierbij past. Heb je baat bij het voorboren van een gat, dan is het aanschaffen van een centreerboor een goede keuze. Je gebruikt een centreerboor vaak in combinatie met een dozenboor, zodat je nog nauwkeuriger te werk kunt gaan. Let daarnaast ook op afmetingen en uitvoering, zodat je zeker weet dat je juiste keuze maakt. Bij Burghouwt kies je altijd voor de beste dozenboren en centreerboren.