Steigerogen

Bij Burghouwt staan kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel: door het aanbieden van topkwaliteit producten willen we iedereen helpen met het correct uitvoeren van een klus. En met het gebruik van duurzame materialen ben je ook verzekerd van een langdurig resultaat. Onze slogan is niet voor niets ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’. Ook als je op zoek bent naar goede steigerogen voor jouw klus ben je bij ons op de juiste plek. Bekijk hier het complete aanbod en lees meer over de toepassing van steigerogen. Zo ben jij in staat de beste keuze te maken. We maken het graag makkelijk voor onze klanten!

Lees meer

Dit moet je weten over steigerogen

Een steigeroog is een speciaal hulpmiddel dat je gebruikt voor het bevestigen van een steiger aan een gebouw. Steigerogen zorgen ervoor, in combinatie met pluggen, dat er sprake is van een goede en stevige bevestiging. Een steigeroog is niet alleen geschikt voor het bevestigen van gevelsteigers, maar ook voor het bevestigen van kabels en kettingen. Een steigeroog bestaat uit een stalen staaf met aan de onderzijde schroefdraad en aan de bovenzijde een oog.

Steigerogen, schroefogen en schroefhaken: de verschillen

Wanneer je op zoek gaat naar ijzeren bevestigingstools, zul je ontdekken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Je kunt niet alleen kiezen voor steigerogen, maar ook voor schroefogen en -haken. Wat is nu de beste keuze voor welke klus? Hier vind je een overzicht van de verschillen tussen deze drie opties.

-
  • Steigeroog: een lange schroef met oog, voor het bevestigen van een steiger aan een gebouw, maar ook voor kabels en kettingen. Het is een grotere versie van een schroefoog.
  • -
  • Schroefoog: een schroef met een oog voor het spannen van draad en drooglijnen. Verkrijgbaar in verschillende lengtes en uitvoeringen.
  • -
  • Schroefhaak: een lange schroef met een haak waar je voorwerpen aan kunt bevestigen, bijvoorbeeld aan het plafond.

Zo maak jij de beste keuze

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, is het belangrijk om van tevoren de balans op te maken en te kijken wat je precies nodig hebt. Bepaal wat je gaat doen en baseer hier jouw keuze op. Zo bepaal je of steigerogen de beste keuze zijn of dat je beter gebruik kunt maken van een kleiner schroefoog. Wat je ook nodig hebt en welke afmeting voor jou ook de beste keuze is: ontdek hier het complete Burghouwt aanbod van steigerogen en bekijk ook alle andere mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt voor jouw klus.