Schroefogen

Wanneer je aan de slag gaat met een klus is het altijd belangrijk om van tevoren te bepalen wat je precies nodig hebt. Op deze manier ben je nog beter in staat de beste keuze te maken. Bij Burghouwt helpen we je graag in het maken van de beste keuzes. Zo kun je hier heel makkelijk en snel vinden wat je zoekt maar ben je ook verzekerd van de beste kwaliteit. We staan voor verstandig bouwen en bieden jou daarom alleen topkwaliteit materialen aan. Bekijk hier het aanbod van schroefogen bij Burghouwt en ontdek wat voor jouw klus de juiste keuze is. Hulp nodig? Hier lees je hoe je de beste keuze maakt.

Lees meer

Ontdek hier alles over schroefogen

Een schroefoog is een handig hulpmiddel dat voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Het gebruik van een schroefoog komt over het algemeen vooral voor bij het spannen van draden en drooglijnen. Een schroefoog bestaat uit een schroefdraad met daaraan een dicht oog: hier kan een draad of lijn doorheen. Er zijn verschillende uitvoeringen van een schroefoog, waardoor het mogelijk is om de juiste keuze te maken. Er zijn onder andere diverse lengtes verkrijgbaar, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een schroefoog met of zonder punt. Bekijk zelf je mogelijkheden in het Burghouwt assortiment om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

Wat moet je kiezen: schroefogen of haken?

Er zijn verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar waarmee je bepaalde bevestigingen kunt uitvoeren. Naast schroefogen zijn er ook schroefhaken verkrijgbaar. Deze twee tools lijken veel op elkaar, maar toch hebben ze een andere toepassing. Een schroefoog heeft in de eerste plaats een dicht oog, terwijl een schroefhaak een haak heeft waar je bepaalde zaken aan kunt hangen. Een schroefoog is de juiste keuze wanneer je aan de slag gaat met het spannen van draad of een lijn. Op deze manier ben je verzekerd van een strakke lijn die van de ene naar de andere kant wordt geleid. Een schroefhaak gebruik je voor het ophangen van voorwerpen.

De beste keuze maken doe je zo

In je zoektocht naar een schroefoog kom je veel mogelijkheden tegen. Je hebt de keuze uit verschillende uitvoeringen, maar hoe maak je nu de juiste keuze? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten:

-
  • Materiaal: een kwalitatief schroefoog is gemaakt van verzinkt staal en kan daardoor goed tegen een stootje. Bij Burghouwt vind je alleen schroefogen van de beste kwaliteit.
  • -
  • Schroefdraad: kijk goed naar het schroefdraad, je hebt de keuze uit houtdraad en metrisch draad. Het is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur wat voor jou de beste keuze is.
  • -
  • Met of zonder punt: er zijn schroefogen met en zonder punt verkrijgbaar. Wat voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van de manier waarop je de schroefogen wilt verwerken.