Dievenklauwen

Als het gaat om de beveiliging van je woning of kantoorpand is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. Goede beveiligingsartikelen zijn onmisbaar: je bent op deze manier in staat om een woning of pand te beschermen tegen inbraken. Bij Burghouwt ben je verzekerd van een ruim aanbod van beveiligingsmaterialen. Ook op het gebied van dievenklauwen is het mogelijk om te vinden waar je naar op zoek bent. Je profiteert niet alleen van een ruim aanbod, maar ook van de beste kwaliteit. Bekijk hier zelf jouw mogelijkheden, ontdek de voordelen van dievenklauwen en lees hoe je de beste keuze maakt voor deze beveiliging.

Lees meer

Wat zijn dievenklauwen?

Dievenklauwen zijn een speciaal mechanisme dat je gebruikt voor het beveiligen van deuren en ramen tegen inbraak. Een dievenklauw bestaat uit twee delen: een bus en een stift, beide zijn gemaakt van gehard staal. De bus, meestal 50 mm lang, is voorzien van een uitwendige diameter van 18 mm, de pen is meestal 17 mm lang en heeft een diameter van 10 mm. Wat is de werking van een dievenklauw? Een pen wordt onder of boven elk scharnier in de deur gezet: de bus wordt er recht tegenover demonteert. De deur of het raam kan aan de scharnierzijde niet meer worden geopend. Dit maakt het voor inbrekers niet mogelijk om snel een deur of raam open te breken. Bij sommige scharnieren is het heel makkelijk om de pen te verwijderen, maar wanneer er sprake is van een dievenklauw is dit niet mogelijk.

Alle voordelen op een rij

-
  • Makkelijke montage: het is vrij eenvoudig om een dievenklauw onder of boven je scharnieren te bevestigen. Je bent snel verzekerd van een goede beveiliging.
  • -
  • Goede beveiliging: een dievenklauw zorgt voor de beste beveiliging van je ramen en deuren. Deze kunnen niet meer via de scharnier geforceerd worden.
  • -
  • Betaalbaar: dievenklauwen zijn goed betaalbaar en het is dan ook heel makkelijk om deze online aan te schaffen. Bekijk zelf al je mogelijkheden in het Burghouwt assortiment.

Hoe maak je de juiste keuze?

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, is het slim om op een aantal details te letten. Een dievenklauw is alleen nodig voor deuren die naar buiten opendraaien. Kijk dus eerst goed naar het type deur en bepaal of het voor jou nodig is om dievenklauwen aan te schaffen. Voordat je een dievenklauw aanschaft, kijk je ook naar de afmetingen van de pen en de bus. Deze kunnen per dievenklauw verschillen. Je kunt ook nog een vergelijking maken op basis van maat en merk. Bij Burghouwt ben je verzekerd van de beste kwaliteit!