Sluitkommen

Met een sluitkom kun je je kozijn beschermen en kun je bijvoorbeeld de haken van een meerpuntssluiting opvangen. Een sluitkom plaats je op je kozijn en dit brengt bescherming en veiligheid. Het slot valt namelijk in de sluitkom en zit dan goed vast. Meestal is een sluitkom in combinatie met een sluitplaat. Een sluitplaat beschermt je kozijn tegen beschadiging zodra je je het slot opent of sluit. Een sluitkom is handig om aan te schaffen zodat jij en je deuren en ramen beschermd zijn. Zo wordt er minder makkelijk ingebroken en zal het kozijn ook niet beschadigen.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waarvoor zijn sluitkommen geschikt?

Sluitkommen kunnen op veel verschillende soorten kozijnen en sloten worden gemonteerd. Sluitkommen kunnen op deuren worden gemonteerd. Zowel binnen- en buitendeuren kunnen hieronder vallen. Ook kunnen sluitkommen op ramen en de kozijnen hiervan worden gemonteerd. Check voordat je een sluitkom koopt goed waar deze voor bedoeld. Zo weet je zeker dat je het juiste sluitkom koop. Sommige sluitkommen zijn bijvoorbeeld alleen voor een deur buiten of een deur binnen.

Draairichting van de sluitkommen

Bij het kopen van een sluitkom is het ook altijd goed te kijken naar de draairichting en waar de kom toegepast kan worden. Sommige sluitkommen zijn namelijk toepasbaar op een links slot en sommige aan de rechtste kant. Meestal is een sluitkom toepasbaar aan beide kanten en kun je makkelijk een soort voor beide kanten gebruiken. Check het toch altijd even goed, aangezien je niet met een sluitkom voor links wilt zitten terwijl je er een voor de rechtse moet hebben. Het is ook altijd slim even te kijken voor welk slot de sluitkom is. Er kan een verschil zitten tussen en dagslot en een nachtslot.

Materiaal en type van de sluitkommen

Een sluitkom moet sterk zijn, dus daarom zijn de meeste sluitkommen gemaakt van RVS, messing of staal. Nikkel komt ook nog wel eens voor. Deze sterke materialen zorgen ervoor dat je slot en kozijn goed worden beschermd. Ook kan een inbreker niet zomaar door dit soort materialen breken. Er zijn ook verschillende types sluitkommen, namelijk verstelbare of niet verstelbare. De verstelbare sluitkommen hebben vaak een sluitplaat die je kunt verstellen naar gewenste lengte. Deze kan dan ook je slot beschermen tegen schade.

Keurmerken

Wil je een extra veilige sluitkom hebben? Check dan altijd even of de producten een keurmerk hebben. Als ze bijvoorbeeld een SKG keurmerk hebben, dan heb je een extra goed product. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Met dat keurmerk heeft de sluitkom dus de goedkeuring van deze stichting. Een sluitkom kan 1 of meerdere sterren krijgen. Als je een sluitkom met SKG keurmerk hebt, dan zit je sowieso veilig tegen inbraken. Deze sluitkommen zijn namelijk extra getest en gekeurd en hier goed uitgekomen.