Wat zijn rolschootsloten?

Rolschootsloten, ook wel rolsloten genoemd, zijn speciale sloten die je op een deur kunt toepassen. Een deur met rolslot kan naar twee kanten worden geopend en is daardoor zeer geschikt op plekken waar sprake is van veel loopverkeer. Het gebruik van rolschootsloten komt dan ook veel voor bij panden in winkelstraten. Een rolschootslot is meestal gemaakt van RVS en zorgt daarmee voor extra stevigheid. Het gebruik van dit type slot is ook ideaal voor minder validen en ouderen, omdat het zeer eenvoudig is deze deur te openen.

Lees meer

Alle voordelen op een rij

  • Een rolschootslot is gemakkelijk te bedienen en daardoor ideaal voor bijvoorbeeld winkels.
  • Met de toepassing van rolschootsloten heb je de keuze uit verschillende
  • afmetingen en uitvoeringen, waardoor het altijd mogelijk is om een keuze te maken die aan je wensen voldoet.
  • Dit type insteekslot is makkelijk in gebruik en biedt daarnaast goede beveiliging van een ruimte.

De beste keuze maken doe je zo

Hoe zorg je ervoor dat je de beste keuze maakt voor een rolschootslot? Het is eerst belangrijk om te weten waar je een slot op wilt plaatsen en of een rolschootslot in dit geval de juiste keuze is. Er zijn heel veel verschillende soorten sloten verkrijgbaar: een rolschootslot is vooral ideaal in het geval van veel loopverkeer of wanneer er sprake is van veel ouderen of mindervaliden die gebruik maken van de deur. Houdt daarnaast ook altijd de mate van beveiliging in gedachten. Kies ook de goede afmeting voor jouw deur om optimaal te kunnen profiteren van de beste kwaliteit.

De andere mogelijkheden bij Burghouwt

Burghouwt heeft niet alleen rolschootsloten in het assortiment. Ook wanneer je op zoek bent naar knopsloten, centraalsloten, panieksloten en heel veel andere soorten sloten ben je hier op de juiste plek. Hier ontdek je niet alleen een compleet aanbod, maar ben je ook in staat snel te vinden waar je naar op zoek bent, dankzij de handige categorieën. Bekijk de mogelijkheden, vergelijk je opties en schaf gegarandeerd de juiste sloten aan.