Panieksloten

Verstandig bouwen staat bij Burghouwt hoog in het vaandel: wij geloven dat je de beste resultaten behaalt wanneer je topkwaliteit producten gebruikt. En ook als het gaat om goede sloten is het belangrijk om hierin de juiste keuze te maken. Je vindt daarom op deze pagina het complete aanbod van panieksloten bij Burghouwt. Met alles op één plek ben jij nog beter in staat om snel een goede keuze te maken. Bekijk hier je mogelijkheden, lees meer over de toepassing van panieksloten en ontdek hoe jij in 3 stappen de beste keuze maakt voor een goed paniekslot.

Lees meer

Wat zijn panieksloten?

Panieksloten zijn speciale sloten die altijd van binnenuit geopend kunnen worden. Ook wanneer een slot op de nachtschoot staat is het mogelijk om het slot te openen. Wanneer er sprake is van een calamiteit, wil je zo snel mogelijk een gebouw verlaten en wil je niet op zoek naar een sleutel om een slot te kunnen ontgrendelen. Een paniekslot is dan ook ‘paniek-proof’ en zorgt ervoor dat je eenvoudig en snel een deur kunt openen om zo een gebouw snel te kunnen verlaten. De toepassing van panieksloten is essentieel wanneer je veiligheid wilt waarborgen bij het gebruik van nood- en vluchtdeuren. Dit zijn dan ook de type deuren waar deze sloten doorgaans op worden geplaatst.

De beste keuze maken in 3 stappen

Hoe zorg je ervoor dat je de beste keuze maakt voor je klus? Het is in ieder geval belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hier lees je hoe je in 3 stappen een goede keuze maakt op het gebied van panieksloten:

  • Bepaal de toepassing: hoe wil je panieksloten gaan toepassen? Ze worden over het algemeen ingezet bij vlucht- en nooddeuren. In het geval van een calamiteit profiteer je er optimaal van dat het slot van binnenuit gemakkelijk open gaat.
  • Vergelijk de mogelijkheden: het is belangrijk om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Let niet alleen op de afmetingen, maar ook op de uitvoering.
  • Let op details: vergeet niet naar de details te kijken. Sommige panieksloten worden geleverd zonder sluitplaat. Daarnaast verschillen de sloten op het gebied van beveiliging (SKG).

Bekijk het complete Burghouwt aanbod

Burghouwt biedt niet alleen verschillende soorten panieksloten. Ook als je op zoek bent naar andere soorten sloten ben je hier op de juiste plek. Het aanbod van hang- en sluitwerk bij Burghouwt is groot. Je bent altijd in staat de goede keuze te maken en hier helpen we je dan ook graag bij. Bij vragen is het altijd mogelijk om de hulp in te schakelen van onze technisch adviseurs. We bieden deskundig en persoonlijk advies, zodat je in staat bent de juiste panieksloten aan te schaffen. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’ is onze slogan: ervaar zelf alle voordelen van bestellen bij Burghouwt.