Codesloten

En codeslot is een slot dat je op je deur kan bevestigen. Dit slot kun je openen door een bepaalde code in tevoren en dan de klink of de knop van het slot te draaien. Codesloten raken steeds populairder, omdat het een veilige manier is om je deuren en ramen op slot te draaien. Met een simpele code, die niemand behalve jij en andere inwoners weten, kom je binnen of buiten. Buiten je deuren afsluiten met een slot of extra beveiliging, is een codeslot hebben handig.

Lees meer

Voordelen van een codeslot hebben

Er zitten veel voordelen aan een codeslot hebben:

  • Een codeslot is veilig, omdat alleen jij en andere belangrijke mensen de code weten. Iemand die de code niet weet, zal niet makkelijk binnenkomen. Zo maak je je huis inbraakproof.
  • Een codeslot is een van de beste manieren om je deur of raam op slot te doen. Het is een stevig slot dat moeilijk te breken is. Je kunt niet zomaar met een pasje of sleutel de deur open doen, maar je hebt echt de code nodig. Met een codeslot is je huis dus op de beste manier beveiligd.
  • Je bepaalt ook zelf wie de code hebben. Het is ideaal als je met huisgenoten woont of als je met je partner woont. Jullie hebben de code en niemand anders kan dus zomaar met een gestolen sleutel het huis inkomen.

Het materiaal van codesloten

Codesloten zijn sterk en een veilige manier om je huis te beveiligen. Ze moeten niet zomaar te breken zijn. Hierom zijn de meeste sloten gemaakt van metaal, een versie van staal zoals verzinkt staal of gehard staal, tin of ijzer. Deze materialen zijn sterk en je breekt er niet zomaar doorheen. Dit maakt het codeslot niet alleen veilig, maar ook een sterke manier om je huis te beveiligen. Hierdoor wordt het nog meer bestand tegen inbrekers. Die zullen niet zomaar een codeslot van staal, metaal of tin kunnen breken.

De openingsrichting van het slot

Een codeslot kan meerdere kanten op openen. Zodra je de code hebt ingevoerd, draai je het slot naar links of naar rechts. Sommige codesloten kunnen alleen naar links of rechts draaien en sommige kunnen naar beide kanten draaien. Onze voorkeur gaat uit naar een knop die je naar beide kanten kunt draaien. Zo maak je het openen van de deur een stuk makkelijker. Ook het sluiten gaat hierdoor makkelijk. Als je voorkeur hebt naar een bepaalde openingsrichting of draairichting van het slot, check dit dan goed voor je een codeslot inslaat. Dit kan verschillen per slot.

De dikte van de deur

Nog een andere tip voor je een codeslot gaat kopen is checken hoe dik de deur minimaal en maximaal mag zijn. Een codeslot moet namelijk door en in de deur gaan zitten. Als de deur dan meer millimeter is dan het slot groot is, kan het slot niet werken. Als je een codeslot koopt, staat dit altijd aangegeven. Check dan goed de minimale of maximale deurdikte, ook wel hartafstand deurbeslag genoemd. Deze afstand zit meestal tussen de 35 en 100 millimeter. Als je dus een erg dikke of juist dunne deur hebt zul je hier op moeten inspelen.