Valgrendels

Een valgrendel is een grendel die, door te vallen, een deur of poort kan afsluiten. Als de deur of poort dichtvalt, dan valt de grendel en sluit zo de poort voor buitenstaanders af. Het wordt ook wel een grondgrendel genoemd, aangezien de grendel dus in de grond valt. Valgrendels worden veel gebruikt bij deuren en poorten en zie je ook terug bij dubbele deuren. Hierbij is de valgrendel meestal de grendel en vastzetter van de passieve deur, de deur waar de meeste mensen niet doorheen lopen. Een valgrendel is een ideale manier om een deur makkelijk vast te zetten en op slot te doen, vooral als de deur ook vaker open en dicht moet op een dag.

Lees meer

Voordelen van valgrendels

Een valgrendel is een handig soort slot voor tuindeuren zoals poorten en hekken. Deze deuren en poorten worden vaak geopend en gesloten op een dag en dan is het fijn als de grendel makkelijk in de grond valt. Op het einde van de dag kun je de poort of het hek dan alsnog op slot doen met een extra slot. Een valgrendel is dus niet de beste beveiliging, maar voor tussendoor is het perfect. Het zorgt ervoor dat de deur blijft staan en af wordt gesloten.

Valgrendel met of zonder profiel

Er zijn meerdere soorten valgrendels, maar het grootste verschil zit in of de valgrendel met of onder profiel is. Een valgrendel zonder profiel is simpelweg alleen de grendel die valt en wat haakjes die je aan de deur vast maakt. Een valgrendel met profiel heeft achter de hendel een grotere plaat, een profiel, zitten die je op de deur kan bevestigen. Een valgrendel met profiel is vaak iets steviger, maar ook kleiner. De grendel op het profiel is wat kleiner en valt daardoor ook sneller in het slot. Een valgrendel zonder profiel, ook wel grondgrendel genoemd, is vaak langer en dunner.

Valgrendel in kleur zwart

Grendels hoeven niet altijd mooi te zijn, maar zwart past wel bij elke kleur deur, poort of hek. Daarom hebben wij in ons assortiment ook een valgrendel in het zwart. Deze valgrendel is gemaakt van verzinkt staal, maar is zwart gekleurd. De zwart gekleurde grendel is net iets mooier dan een normale zilveren stalen grendel. Het past mooi bij veel soorten en kleuren deuren en valt zo net iets meer weg. De zwarte kleur komt van een coating af die ook bestand is tegen slecht weer. Overigens zijn andere valgrendels dit ook. Ze kunnen tegen een stootje en slecht weer, dit omdat ze vaak ook aan buitendeuren worden vastgemaakt.

Valgrendels van verzinkt staal

De valgrendels in ons assortiment zijn vrijwel allemaal van verzinkt staal. Dit materiaal is erg sterk, maar ook niet superzwaar. Hierdoor tilt het niet te zwaar aan de deur of poort, maar is het zeker wel sterk genoeg om de deur te vergrendelen en vast te houden. Verzinkt staal is daarnaast ook makkelijk te coaten met een verf of spray. Daarom verkopen we dus ook verzinkte stalen grendels met een zwarte kleur.