Profielschuiven

Profielschuiven zijn voor veel deuren en poorten te gebruiken. Of het nu gaat om een tuindeur, kiepraam, toilethok of opbergkast. Profielschuiven is een verzamelnaam voor veel soorten schuiven, denk bijvoorbeeld aan deurgrendels, valgrendels, rolstaartschuiven, Amerikaanse grendels, bascule kantschuiven en nog veel meer. Afhankelijk van je situatie of voorkeur past een bepaalde soort profielschuif het beste bij jou en je deur. Zo is een valgrendel handig voor een tuindeur, maar kantschuiven weer handiger voor dubbele deuren. Het kan lastig zijn om een goede profielschuif te kiezen, dus volg onze tips als je er hulp bij nodig hebt.

Lees meer

Aandachtspunten bij profielschuiven kopen

Bekijk eerst alle profielschuiven uit ons assortiment. Dit zijn er meerdere en pas als je ze allemaal hebt gezien kun je een goede keuze in de juiste profielschuif maken. Bedenk je ook voor welke soort deur en voor welk doeleinde je de schuif gaat gebruiken. Dit heeft uiteindelijk invloed op van welk materiaal de profielschuif het beste kan zijn. Let er ook op dat je het juiste gereedschap hebt om een profielschuif te bevestigen aan de deur. Soms komt het ook voor dat dit gereedschap ook bij de profielschuif wordt aangeleverd. Hoe dan ook is het handig om te hebben, aangezien het natuurlijk wel goed moet worden bevestigd.

Voor welke deur is de schuif?

Hiernaast is het belangrijk goed te kijken naar voor welke deur de profielschuif is. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen gelijkliggende of terugliggende deuren. Welke profielschuif je hiervoor nodig hebt, hangt dus af van hoe de deuren liggen. Als de deur en het kozijn gelijk liggen, is een profielschuif voor een gelijkliggende deur goed. Als het kozijn en de deur niet helemaal aansluiten en het juist terug ligt, dan is een terugliggende profielschuif nodig.

Materiaal van de schuiven

Profielschuiven zijn vaak van erg sterk materiaal gemaakt. Het materiaal van een profielschuif hoort namelijk ook sterk en stevig te zijn. Het is een kleine schuif die een gehele deur op slot moet doen. De meeste profielschuiven zijn daarom ook gemaakt van nikkel of messing. Deze materialen zijn niet alleen sterk, maar ook licht en dun. Hierdoor kunnen de schuiven makkelijk in elkaar schuiven.

Lengte van de schuif

De lengte van de schuif is natuurlijk ook belangrijk. Deze lengte ligt vaak tussen de 40 en 100 millimeter. Profielschuiven zijn dus niet zo lang, maar toch werken ze erg goed. Een profielschuif moet ook weer niet te klein voor een deur zijn, dus probeer van tevoren op te meten welke lengte mooi zou staan en ook nog eens handig is.