Rails en geleidingen schuifvouw

Bij een deur is het belangrijk dat het soepel beweegt. Het soepel openen en sluiten van een deur maakt een deur een stuk aangenamer. Vooral bij een schuifvouwdeur is het soepel openen en sluiten van de deur niet zomaar normaal. Je hebt hier namelijk de juiste onderdelen voor nodig. Naast goede loopwagens en hangwielen heb je ook rails en geleidingen nodig. Hier bewegen deze wielen en wagens namelijk ook over en langs. Langs de rails kan de deur makkelijk bewegen en de geleidingen zorgen ervoor dat de deur stabiel blijft. De deur kan hierdoor dus niet alleen soepel bewegen, maar wordt ook nog beschermd en stabiel gehouden.

Lees meer

Rails

In ons assortiment hebben we een ruime keuze aan rails. Zowel bovenrails als onderrails kan je bij ons vinden. Een schuifvouwdeur moet namelijk bewegen langs de onderkant en bovenkant. Dus een rails voor de onderkant en bovenkant zijn belangrijke onderdelen van de formatie. De onderrails wordt ook wel de looprail genoemd en is de rails waar de deuren dus als het ware overheen ‘lopen’ met behulp van de loopwagens. Met behulp van de rails en wagens kan dit soepel gebeuren en beweegt de deur makkelijk van de ene naar de andere kant.

De bovenrail is natuurlijk voor de bovenkant van de deur. Hier beweegt de deur namelijk ook langs bij een schuif-en vouwdeur. De bovenrail helpt ook weer de deur makkelijk bewegen van de ene naar de andere kant. Deze keer gebeurt dat via de bovenkant en met de hangwielen die ook de deur mee helpen bewegen. Beide de rails voor de onderkant en bovenkant zijn in ons assortiment maar van een soort lengte. Ze zijn makkelijk aan te passen naar de gewenste lengte. De rails zijn daarnaast gemaakt van geanodiseerd aluminium. Dit is een sterk en licht materiaal. Het is een duurzaam materiaal waar je lang van gebruik kunt blijven maken.

Geleidingen

De geleidingen zijn ook een belangrijk onderdeel die de deuren soepel laten bewegen van ene naar andere kant. Geleiders zijn nodig om de deur stabiel te laten bewegen en stabiel te houden. In ons assortiment vind je geleidingen voor onder en voor boven. Bij schuifvouwdeuren is er veel beweging en moet de deur goed stabiel gehouden worden. Anders kan er eventuele schade ontstaan en zal de deur sneller sluiten. Met een geleiding voor onder en boven kun je de stabiliteit behouden.

Ook de geleidingen in ons assortiment zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium. Aluminium is een sterk materiaal en kan tegen een stootje. Dat is ook wel nodig als je deuren moet helpen schuiven en vouwen. Daarnaast is aluminium licht en zal het dus niet te zwaar wegen aan de deuren en muren.