Profielen schuifvouw

Een belangrijk onderdeel van schuifvouwbeslag zijn de profielen voor de schuifvouwdeuren. Schuifvouwbeslag zijn de producten die je nog hebt om een schuifdeur en vouwdeur makkelijk te laten bewegen, openen en sluiten. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de profielen. Deze profielen werken de deuren netjes af en dekken alle hulpmiddelen zoals de rails, geleidingen, loopwagens, verbindingsstangen en nog veel meer. De profielen dekken deze hulpmiddelen af en maken er zo een mooi geheel van. Niet alleen wordt het mooi afgedekt, maar de onderdelen worden ook goed beschermd. Zo wordt de kans op schade kleiner en kunnen ze langer meegaan.

Lees meer

Soorten profiel

In ons assortiment hebben we een paar soorten profielen voor schuifvouwdeuren. Zo hebben we het u-profiel dat voor inwendig gebruik is. In deze u-vorm kan de deur makkelijk bewegen en kunnen ook de rails en loopwagens worden gelegd. Zo blijven deze onderdelen goed liggen en kan de deur in een vaste omgeving bewegen. Zo blijft de deur dus ook netjes op zijn plaats. Daarnaast verkopen we ook afdekprofielen. Dit soort profielen zijn bedoeld om onderdelen af te dekken en beschermen. Zo kan een afdekprofiel bijvoorbeeld een rails of dorpen afdekken en zo beschermen tegen schade of krassen. Ook wordt de rails en dorpel zo netter weggewerkt.

Lengte en materiaal

Als je een profiel gaat kopen is het niet alleen belangrijk om te checken wat voor profiel het is en waar deze voor gebruikt kan worden. Check ook altijd goed de lengte van het profiel. Deze moet namelijk wel overeenkomstig zijn met je schuifvouwdeur, zodat de deur ook echt goed samen kan werken met het profiel. Zo is een u-profiel uit ons assortiment 120 millimeter breed, hier kan de deur makkelijk in bewegen. In de lengte is dit profiel meer dan 5 meter. Het kan dus gebruikt worden voor schuifdeuren en vouwdeuren die een lengte hebben van 5 meter.

Profielen zijn er om af te dekken, te beschermen en te begeleiden. Daarom vind je in ons assortiment profielen van het sterkste, maar ook flexibel materiaal. Zo is het afdekprofiel gemaakt van silicone. Niet alleen is dit materiaal erg flexibel, het is ook duurzaam en gaat lang mee. Profielen horen sterk en stevig te zijn. Silicone is dit ook, maar staal natuurlijk ook. Veel profielen zijn daarom ook gemaakt van staal zoals verzinkt staal of rvs. Op basis van welk soort profiel je wilt inslaan is er een bepaald soort materiaal voor nodig om het doel van het profiel te versterken. Zoals flexibiliteit bij een afdekprofiel en sterkte bij een u-profiel leiden tot de keuzes silicone en staal.