Hangwielen en loopwagens schuifvouw

Voor schuifvouwdeuren zijn meerdere onderdelen nodig om de deur soepel te laten bewegen, openen en sluiten. Denk aan onderdelen zoals een rails waar de deur over beweegt, sloten om de deur af te sluiten, maar natuurlijk ook de loopwagens en hangwielen die helpen met het bewegen van de deur. Een loopwagen is een onderdeel waar de deur overheen kan bewegen en het hangwiel is een wiel waar de deur aan hangt en zo makkelijk kan voortbewegen. Loopwagens en hangwielen zijn dus een essentieel onderdeel bij schuifvouwdeuren en het soepel laten bewegen hiervan.

Lees meer

Loopwagens

Loopwagens zijn de wagens waar de deur als het ware mee loopt van de ene naar de andere kant. Hiermee bedoelen we dus gewoon dat de deur met de wagens makkelijk kan bewegen van links naar rechts en andersom. Loopwagens zitten aan de onderkant van de deur. Welke loopwagens je nodig hebt, is afhankelijk van de deur en de plek waar ze komen te liggen. Zo hebben we in ons assortiment eindloopwagensetjes. Deze eindloopwagens leg je dus neer aan de twee uiteinden van de deurpost. Daarnaast is er ook een middenloopwagenset. Deze set leg je neer in het midden van de deurpost.

Loopwagens moet een groot deel van de deur dragen en helpen bewegen. Ze zijn daarom ook gemaakt van rvs, een sterk staal dat niet snel gaat roesten of schade oploopt. Dit is handig, want een deur moet je veel openen en sluiten. Met een rvs loopwagen weet je zeker dat ze deze vele bewegingen aankunnen en niet snel schade op zullen lopen. Let bij het kopen van een loopwagenset ook goed op het maximale draagvermogen van de loopwagens. Sommige loopwagens kunnen maar een bepaald maximaal gewicht dragen. Als je deur dus zwaarder is, dan is kans op schade groter.

Hangwielen

Naast loopwagens heb je ook nog hangwielen. Loopwagens zitten aan de onderkant van de deur en hangwielen zitten aan de bovenkant. De deur hangt aan de hangwielen en via de wielen kan deze soepel voortbewegen van links naar rechts en andersom. Hangwielen zijn ook een essentieel onderdeel van een schuifvouwdeur. In ons assortiment vind je verschillende soorten hangwielen. Zo hebben we een set voor middenhangrollen. Deze hangwielen hang je dus in het midden van de deurpost aan de bovenkant. Hiernaast verkopen we ook een hangrolset voor de linkerkant en een set hangwielen voor de rechterkant. Deze handwielen worden ook wel eindhangrollen genoemd.

Ook de hangwielen in ons assortiment zijn gemaakt van rvs. Dit sterke materiaal kan makkelijk de deuren dragen en voortbewegen. Omdat de deur ook echt aan deze wielen hangt is het belangrijk dat de wielen de deur ook kunnen dragen. Check daarom hier ook altijd of er een bepaald maximaal draaggewicht is dat de hangwielen kunnen dragen.