Venelite scharnieren

Venelite scharnieren behoren tot de vele verschillende soorten scharnieren. Deze scharnieren zijn voorzien van lagers. Hierdoor zijn deze scharnieren lichtlopend en maken ze weinig tot helemaal geen geluid. Met deze scharnieren gaan je ramen en deuren dus dicht zonder dat ze veel geluid maken of piepen. Daarnaast zijn Venelite scharnieren een stuk lichter dan kogellagerscharnieren. Voordat dat je een Venelite scharnier of elk ander scharnier gaat kopen, is het handig om een paar dingen te checken. Wat vooronderzoek doen voordat je scharnieren inslaat kan geen kwaad en in dit geval is het zeer handig om te doen.

Lees meer

Aantal millimeter van het scharnier

Check bijvoorbeeld voordat je scharnieren inslaat altijd even op welke plek ze moeten komen. Heb je een plek voor de scharnieren in gedachten bij een deur- of raamkozijn. Meet dan deze plek op. Zo weet je hoeveel millimeter breed het kozijn is. Ook de deur of het raam opmeten is handig. Dan weet je precies hoeveel millimeter breedte scharnier hier kan komen te zitten. Scharnieren zijn bepaalde millimeters breed en het is daarom handig om de plek te weten waar ze komen. Zo weet je ook precies welke afmetingen van het scharnier op die plek passen. Een te groot of klein scharnier heb je namelijk niks aan.

Het maximale draaggewicht

Je kunt dan wel de juiste afmetingen en draairichting hebben, maar als het scharnier de deur of het raam dan niet kan dragen, dan heb je er alsnog niks aan. Check daarom ook altijd even hoe zwaar de deur of het raam is waar het scharnier terecht moet komen. Scharnieren hebben een maximaal draaggewicht. Dit betekent dat ze maar een maximaal gewicht, vaak rond een paar tientallen kilogrammen, kunnen dragen. Check daarom goed hoe zwaar het product is waar de scharnieren voor zijn. Koop eventueel meerdere scharnieren om aan het maximale draaggewicht te komen.

Keurmerken Veilig Wonen en SKG

Als laatste is een tip vanuit ons om altijd de keurmerken in de gaten te houden bij de scharnieren. Scharnieren en sloten en zo dus ook Venelite scharnieren, worden getest en gekeurd door verschillende stichtingen en instanties. Hieronder vallen bijvoorbeeld de politie en Stichting kwaliteit gevelbouw. De politie geeft het keurmerk Veilig Wonen aan een bepaald product als ze voldoen aan hun eisen van een product dat de woning veiliger maakt. SKG test het scharnier op duurzaamheid, stevigheid en inbraakweerbaarheid. Op basis van deze test wordt er een of meerdere sterren gegeven. Hoe meer sterren achter het SKG keurmerk, hoe inbraakwerender een scharnier is.