Titan Scharnieren

Titan scharnieren zijn scharnieren die extra sterk zijn. Niet voor niks hebben ze de naam Titan gekregen. Titan scharnieren zijn sterk en kunnen veel gewicht dragen. Voordat je een titan scharnier, of elke andere scharnier, inslaat, is het handig om eerst even te kijken naar een paar dingen. Zo ga je goed voorbereidt winkelen voor scharnieren en weet je zeker dat je de juiste scharnieren inslaat. Het is bijvoorbeeld altijd goed om te kijken naar welke scharnieren je nodig hebt en of dit voor een deur of een raam is. Hier kan namelijk ook een verschil in zitten. Daarnaast is het altijd goed even alles te wegen en op te meten.

Lees meer

Hoge draaggewicht van de titan scharnier

Een titan scharnier heeft een hoog maximaal draaggewicht. Dit betekent dat een titan scharnier een hoog gewicht kan dragen met alleen het scharnier. Het maximale draaggewicht van een scharnier is altijd goed om te checken. Een te zware deur of raam aan het scharnier en de kozijn hangen kan leiden tot een afgebroken of kapotte scharnier. Ook je kozijn, deur of raam zal dan schade oplopen. Check daarom altijd even het maximale draaggewicht van het scharnier.

Ook is het dan goed om eerst even te checken hoeveel de deur of raam weegt waar het scharnier voor bedoeld is. Als je weet hoeveel kilogram deze weegt, dan weet je ook welke scharnier dit aankan. Meerdere scharnieren zorgen voor een groter maximaal draaggewicht natuurlijk.

Breedte titan scharnier

Niet alleen is het gewicht van de deur of het raam belangrijk, ook de breedte ervan is goed om te checken. Een scharnier moet namelijk goed passen op het kozijn en op de deur of het raam. Een te groot scharnier kan ertoe leiden dat de deur of het raam niet goed meer dicht kan. Een te klein scharnier kan leiden tot schade. Meet daarom altijd even de plek op waar het scharnier moet komen, zowel op het kozijn als de deur of raam. Op basis kun je een bepaalde afmeting scharnier in gaan slaan. Zo weet je zeker dat deze zal passen en voldoende ondersteuning zal bieden.

Keurmerken

Een deur of raam die goed dicht kan, maakt je huis extra veilig en extra bestand tegen inbrekers. Daarom zijn goede sloten en scharnieren ook zo belangrijk. Om te testen of een slot of scharnier veilig is en goed werkt, worden ze getest en gekeurd door verschillende instanties. Het politiekeurmerk Veilig Wonen zie je veel terug. Als een slot of scharnier aan de eisen van de politie voldoet, krijgen ze het keurmerk. Een scharnier met dit keurmerk is sowieso veilig en goedgekeurd door niemand minder dan de politie.

Ook het SKG keurmerk is belangrijk. SKG staat voor Stichting kwaliteit gevelbouw. Hier worden onder andere scharnieren getest op duurzaamheid, sterkte en weerbaarheid tegen inbraken. Zoek je dus een sterk, duurzaam en veilig scharnier, kijk dan uit voor het SKG keurmerk. SKG werkt ook met een puntensysteem. Door middel van sterren geven ze de hoogte van veiligheid en inbraakweerbaarheid aan. Hoe meer sterren naast het keurmerk, hoe beter het scharnier is.