Projectscharnieren

Projectscharnieren zijn scharnieren die erg stevig zijn en zeer geschikt voor hele zware deuren. Voordat je een projectscharnier koopt, is het altijd handig om je goed te laten adviseren over de mogelijkheden van onze projectscharnieren. Het is bijvoorbeeld goed om te weten welk gewicht deur bij welke scharnier en plaatsing van het scharnier hoort. Goede voorbereiding is belangrijk en dit geldt ook als je een projectscharnier wilt kopen.

Lees meer

Draaggewicht

Het draaggewicht van een scharnier is een van de belangrijkste zaken om te weten bij het aanschaffen van een scharnier. Hier vind je informatie waar je op moet letten bij het kopen van een projectscharnier. Kijk daarom goed waar je de scharnier voor nodig hebt. Een scharnier kan maar een beperkt aantal kilo`s dragen. Het maximum aan draaggewicht is vaak een bepaald aantal kilo`s,. Dit is belangrijk, omdat een grote zware deur ervoor kan zorgen dat het scharnier losraakt of breekt.

Afmetingen

Wat je ook moet weten van een scharnier is de afmeting. Daarnaast is het handig om te kijken om wat voor een deur het gaat. Afhankelijk hiervan kun je de juiste maat kiezen. Controleer altijd de afmetingen van de deur in het belang van doorhangen of zelfs breken van het scharnier.

Project

Waar komt de naam vandaan? Een projectscharnier wordt vooral gebruikt in de utiliteitsbouw. Dit zijn vaak grote projecten zoals bijvoorbeeld een nieuw te bouwen verzorgingstehuis of een sport accommodatie waarbij deuren en kozijnen niet allemaal van gelijke materialen zijn.