Raamluikbeslag

Raamluikbeslag zijn een verscheidenheid aan producten die helpen met het bedienen, openen en sluiten van luiken. Er zijn twee soorten luiken: luiken die je op de vloer kan plaatsen boven de kelder of kruipruimte of luiken die voor een raam worden geplaatst. In deze tekst hebben we het over luiken die voor een raam worden geplaatst. Raamluikbeslag kun je vergeleken met deurbeslag. Met deurbeslag bedien, open en sluit je een deur en met raamluikbeslag open, sluit en bedien je een raamluik. Raamluikbeslag zijn hulpmiddelen die het bedienen van een luik een stuk makkelijker maken.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Verschillende soorten luikbeslag

Er zijn verschillende soorten luikbeslag. Je moet er namelijk veel mee kunnen doen, zoals bedienen, openen en sluiten van het luik. Het zijn stuk voor stuk handige hulpmiddelen die je helpen met het bedienen van een luik.

  • Luikoverslag is een hulpmiddel die helpt met twee delen aan elkaar vergrendelen. Denk bijvoorbeeld aan het luik bevestigen aan het raamkozijn. Een luikoverslag helpt hiermee.
  • Luikringen gebruik je om een luik mee open te trekken. De ring zit aan een van de zijkanten van het luik en daarmee kun je makkelijk het luik open trekken en weer terugplaatsen.
  • Luikvastzetter zijn vastzetters die ervoor zorgen dat het luik op zijn plaats blijft hangen of liggen. Een luikvastzetter houdt het luik op zijn plek.
  • Luiksluiting is een sluiting voor een luik. Het houdt je luik goed gesloten en zorgt ervoor dat ze er niet zomaar af kunnen vallen bij slecht weer bijvoorbeeld

Luiken op ramen

Luiken worden niet alleen gebruikt als afsluiting op de vloer van de kelder of kruipruimte. Ook worden ze nog steeds over ramen geplaatst. Het beschermt de ramen voor de koud in winter en de zon in de zomer. Het is daarnaast mooi om luiken voor je raam te hebben. Het houdt bijvoorbeeld het licht binnen en heeft een vintage uitstraling. Het geeft een huis extra sfeer en beschermt ook nog de ramen.

Windwervels

Bovenstaande luikbeslagen waren voornamelijk om een luik dicht of open te maken of houden. Een windwervel, ook wel luikwervel is ervoor gemaakt om een luik in open stand vast te houden. Met een windwervel kun je het luik toch open laten staan, ook al waait het buiten. De windwervel houdt het luik stevig vast en zorgt ervoor dat deze niet zomaar dichtslaat.

Bevestigingsmaterialen

Naast raamluikbeslag en hulpmiddelen voor het openen en sluiten van luiken, hebben we ook bevestigingsmaterialen voor dit beslag in ons assortiment. hier vind je onder andere de juiste schroeven en hengen tussen. Ook voor losse materialen kun je dus bij ons terecht.