Deurbalkhaken

Een deurbalkhaak is een haak die je vastmaakt aan een deur en waar je dan een andere haak in kan schuiven of plaatsen. Hierdoor kun je een deur afsluiten en ervoor zorgen dat er niet meer iemand de deur open kan doen. Een deurbalkhaak werkt zo dat de balk in de haak valt en als iemand dan de deur probeert te openen, blijft de balk achter de haak hangen. Hierdoor kan de deur niet worden geopend.

Lees meer

Afmetingen van een deurbalkhaak

Omdat een balk en haak goed in elkaar moeten passen, zijn de afmetingen hiervan erg belangrijk. Het is dus altijd goed om te checken of de balk en deurbalkhaak ook echt in elkaar passen en zo de deur goed wordt afgesloten. De meeste deurbalkhaken hebben een breedte tussen de 40 en 50 millimeter en een hoogte tussen de 70 en 90 millimeter. Hiermee passen ze op veel deuren en veel deurbalken passen hier ook tussen. Voordat je een deurbalk en haak bestelt of koopt, is het dus altijd goed even de afmetingen te checken, zodat je zeker weet dat ze ook echt in elkaar passen en de deur dus goed afsluiten.

Materiaal van een deurbalkhaak

De meeste deurbalkhaken zijn gemaakt van sterk materiaal, zoals verzinkt staal. Dit materiaal is ideaal voor dit soort sloten. Het is namelijk sterk, maar kan ook dun worden gemaakt zodat het makkelijk op de deur past. Ook is het niet te zwaar, zodat de deurbalkhaak ook niet te zwaar aan de deur gaat hangen. De meeste deurbalkhaken zijn van verzinkt staal, net zoals de deurbalken die hierin vallen. Dit materiaal en zijn zilveren kleur past bij vrijwel elke deur en kan ook worden overgespoten of geverfd.

Montage deurbalkhaak

De montage van een deurbalkhaak is vrij simpel. Op de haak zit een platte kant waar ook gaatjes in zitten. Met schroeven kun je dan makkelijk door deze gaatjes heen de haak aan de deur vastmaken. Een deurbalkhaak is gemaakt voor een deurbalk om erin te vallen. Plaats de haak dus ook op de lengte waar de balk er makkelijk in kan vallen. Plaats de haak en balk ook niet op een te hoge lengte, want dan kunnen mensen de deur niet makkelijk meer dicht doen.