Hefschuifbeslag verbindingsstangen

Een hefschuifdeur heeft veel belangrijke onderdelen die er samen voor zorgen dat de hefdeur makkelijk kan worden geopend en gesloten. Een van deze onderdelen is de verbindingsstang. Deze stang vormt de verbinding tussen de eerste en laatste loopwagen. De loopwagens zijn de wieltjes waarop de deur van links naar rechts en andersom wordt bewogen. De verbindingsstang is nodig, zodat de loopwagens op hun plaats blijven zitten en makkelijk voort kunnen bewegen. Met de verbindingsstang komen ze elke keer weer op hun eigen plaats terug.

Lees meer

Lengte verbindingsstangen

Elke deur is anders en heeft een andere lengte en breedte. De breedte van alle schuifdeuren bij elkaar zijn belangrijk om te bepalen hoeveel verbindingsstang je nodig hebt. Hierbij is het belangrijk dat je de lengte tussen de eerste en laatste loopwagen opmeet. Hier moet namelijk de verbindingsstang komen liggen. In ons assortiment hebben we verschillende lengtes verbindingsstangen, van een paar honderd tot een paar duizend millimeter. Meet de lengte tussen de twee loopwagens goed op en dan kun je makkelijk bepalen hoeveel verbindingsstang je nodig gaat hebben.

Andere soorten hefschuifbeslag

Naast verbindingsstangen heb je nog veel meer soorten hefschuifbeslag nodig:

  • Bij hefschuifpuien horen natuurlijk de hefschuiven. Dit zijn de hulpmiddelen die de deur opheffen en zo open of dicht kunnen schuiven. Dit gebeurt door de verticale hefschuif naar de horizontale lengte te heffen. Door een hefboomwerking komt de deur dan omhoog en kan bewegen.
  • Om je huis en schuifpui te beveiligen heb je hefschuifsloten nodig. Deze sloten zitten in de hefschuif en maken het makkelijk om de deur op slot te doen. Met een cilinderslot, haakslot en misschien nog wat extra sloten en grendels kun je de pui optimaal beveiligen. Daar kan dan niemand meer doorheen breken.
  • Grondkarton is ook een belangrijk onderdeel, zeker voor de verbindingsstangen. Grondkarton bevat in ons assortiment namelijk de begeleiders van de verbindingsstangen. Daarnaast bevat het grondkarton ook de loopwagens waarop de deur kan bewegen, kan openen en sluiten.
  • De pui beweegt via de loopwagens, maar dit moet wel ergens op kunnen. Rails zijn daarom ook een belangrijk hefschuifbeslag naast verbindingsstangen. Deze rails kan makkelijk over bewogen worden door de loopwagens en dan gaat de deur makkelijk open.