Rails hefschuif

Een hefschuifpui is een hefschuifdeur die je opent door middel van de hefschuif. De hefschuif draai je omhoog, je tilt hiermee de deur op en dan kun je de deur naar links of rechts schuiven. De deuren moeten wel vloeiend en makkelijk kunnen bewegen naar links en rechts en daar komen de rails kijken. Voor een hefschuifpui is het nodig dat je een rails koopt die je onder de deur kan plaatsen. Hier kan de deur dan makkelijk overheen bewegen met hulp van de loopwagens.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Niet alleen gaat het openen en sluiten van de deur makkelijker. Het beschermt ook je vloer tegen eventuele krassen van de loopwagens die telkens op en neer gaan. Er zijn verschillende soorten rails op de markt en in ons assortiment. De populairste en belangrijkste zullen we in onderstaande tekst bespreken:

Opzetrails

Als een van de belangrijkste onderdelen heb je de opzetrails. Deze rails is er om op te zetten voor de deur. Het is een groot onderdeel van de rails. Hier zet je ook de andere onderdelen op.

Bovenste geleiding

Een deur beweegt niet alleen aan de onderkant, maar ook aan de bovenkant. Als beiden soepel verlopen, dan pas gaat de deur makkelijk mee. Met een bovenste geleiding heb je ook meteen het bovenste deel van de deur geholpen met makkelijk bewegen. De bovenste geleiding plaats je op het plafond en helpt de deur ook mee bewegen. Het maakt je deur openen en sluiten niet alleen makkelijker, maar het beschermt ook je muur en plafond tegen eventuele krassen of schade die het op kan lopen.

Looprail

De looprails bevindt zich natuurlijk op de grond. Hier loopt de deur en schuifpui overheen als het ware. Een looprails heeft in het midden een verhoging. Over deze verhoging glijdt de deur makkelijk open en dicht. Ook weer een onderdeel van de rails die je echt nodig hebt. De looprails heeft naast de verhoging aan beiden kanten platte onderdelen die de deur makkelijk laten bewegen en je vloer beschermen tegen schade.

Lengte is belangrijk

Elke schuifpui is anders en heeft een andere lengte. De lengte van de rails is daarom ook niet altijd hetzelfde. Zoek daarom de juiste lengte rails voor je deur uit. Als je maar een enkele deur hebt, is een kleinere lengte al genoeg. Als je meerdere deuren naar buiten hebt, dan heb je een langere lengte rails nodig.