Grondkarton hefschuif

Bij een hefschuifpui gebeurt er veel op de grond en bij het plafond. Om de pui soepel te openen en sluiten zijn er meerdere hulpmiddelen nodig. Zo heb je bijvoorbeeld goede rails nodig aan de onderkant en bovenkant waar de deur makkelijk op kan bewegen. Op de onderste rails zijn ook loopwagens nodig om de deur makkelijk mee te voeren. Deze loopwagens worden weer verbonden door verbindingsstangen. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog hefschuiven en hefschuifsloten nodig om je deur makkelijk te openen en op slot te doen. Ook grondkarton is een belangrijk onderdeel van het hefschuifbeslag. Op de grond gebeurt namelijk veel.

Lees meer

Onderdelen grondkarton

Grondkarton zijn onderdelen voor op de grond die helpen met de hefschuifpui makkelijk te bewegen, openen en sluiten dus. Grondkarton bestaat doorgaans uit de loopwagens en de geleiders voor de verbindingsstangen. De geleiders zijn belangrijk, omdat zo de verbindingsstangen goed blijven liggen. De verbindingsstangen zijn weer belangrijk omdat ze helpen de loopwagens goed te bewegen en de loopwagens helpen de deur voort te bewegen. Het hoort dus allemaal bij elkaar. Bij ons kun je terecht voor een complete grondkarton set of enkele onderdelen.

Dus heb je een extra loopwagentje of geleider nodig of heb je alles nog nodig omdat je net een schuifpui hebt aangeschaft? Bekijk dan ons assortiment voor de beste grondkarton.

Maximaal draaggewicht grondkarton

Bij grondkarton is het belangrijk om in de gaten te houden wat het maximale draaggewicht is van de loopwagens. De loopwagens dragen en bewegen de deuren voort. Ze moeten dus de deuren ook goed kunnen dragen. Hierdoor is er een maximaal draaggewicht aan elke loopwagen toegeschreven. Zit je deur boven dit gewicht, dan heb je kans dat de loopwagens beschadigen of kapot gaan. Een maximaal draaggewicht is dus erg leidend.

Pak dus de specificaties van je deuren erbij en kijk hoeveel ze wegen. Op basis daarvan kun je de juiste loopwagens en grondkarton uitkiezen die het gewicht van de deur aankunnen. De meeste loopwagens kunnen een maximaal draaggewicht van meerdere honderden kilogrammen, zoals 300 kilogram, aan.