Dichtingen hefschuif

Een schuifpui heeft hulpmiddelen nodig om soepel te bewegen, te sluiten en openen. Ook dichtingen helpen hierbij. Dichtingen zijn elementen en hulpmiddelen die de ruimte opvullen tussen de deuren en andere onderdelen. Zo kan er ook geen tocht of regen doorheen komen. Dichtingen zijn dus ook essentieel voor goed gebruik van een schuifpui. Deze kunnen namelijk soms wel gaatjes en kieren hebben en dan zijn de dichtingen er om ervoor te zorgen dat deze netjes worden afgesloten en hier niks doorheen kan. In ons assortiment hebben we verschillende soorten dichtingen, want er zijn ook verschillende plekken om te dichten en af te sluiten.

Lees meer

Middensluiting

Een van de belangrijkste dichtingen is toch wel de middensluiting van de hefschuif. Een middensluiting is voornamelijk een dichting die voorkomt bij dubbele schuifpuien of een schuifpui die langs een raam naar open schuift. Bij een enkele schuifdeur is geen midden en ook geen middensluiting nodig. Een middensluiting plaats je in het midden van de dubbele deuren of tussen het raam en de deur in. Als de deur dan open gaat of gesloten is, dan is dit middenstuk mooi afgesloten door de middensluiting.

Hier kan dan geen tocht of water doorheen komen. Het sluit de pui op de juiste plek af zodat de kiertjes en gaten worden afgedicht. Omdat dit deel veel beweging meemaakt en er telkens een deur langs komt, is het gemaakt van sterk materiaal dat tegen een stootje kan. Check altijd goed de lengte van de middensluiting. Die kunnen verschillen want ze zijn ook voor verschillende soorten deuren gemaakt.

Dichtingsblok

Naast een middensluiting, zijn er ook dichtingsblokken. Dit zijn de dichtingen voor een groot deel van de rest van de hefschuifdeuren. Een dichtingsblok kan makkelijk langs de deuren, bij het plafond of de vloer geplaatst worden. Bij de meeste dichtingsblokken zit ook een lipje waardoor de deur er nog steeds makkelijk langs kan bewegen. Een dichtingsblok is er voor de plekken die afgedicht moeten worden buiten de middensluiting om. Met een dichtingsblok dicht je kiertjes en gaatjes makkelijk af en kan hier geen tocht of water doorheen komen.

Dichtingsprofiel

Als laatste willen we nog een belangrijke dichting benoemen voor de rails. De rails is natuurlijk een onderdeel van de hefschuifdeur waar veel beweging is. Op de rails zit in het midden een verhoging en daarnaast twee plattere stukken waar de deur makkelijk overheen kan bewegen. Als de deur niet open of gesloten moet worden, dan zit er dus een kiertje in de rails. Hier zijn de meeste dichtingsprofielen dan ook voor gemaakt. Deze profielen kun je makkelijk over de kier in de rails plaatsen. Dan wordt dit mooi afgedicht. Bij ons kun je dichtingsprofielen voor de onder- en bovenrails kopen.