Veiligheidsespagnoletten

Veiligheidsespagnoletten zijn espagnoletten die voor de extra veiligheid aan deuren en ramen worden vastgemaakt. Meestal vind je deze sloten aan de bovenzijde en onderzijde van het raam of de deur. Vaak is het dan een sleutelslot. Nadat je dit slot hebt geopend, draai je de hendels om en kan je de deur of raam van het slot halen en open doen. Je moet dus meerdere sloten openen om de deur of het raam te openen en daarom worden het ook veiligheidsespagnoletten genoemd. Ze maken het voor jou namelijk extra veilig, doordat de extra sloten bestand zijn tegen inbraken en dieven. Die zullen geen raam of deur met drie sloten gaan openbreken.

Lees meer

Veiligheid gemeten door keurmerken

Naast dat de veiligheidsespagnoletten duidelijk veiliger zijn door de meerdere sloten, kun je ook de veiligheid aflezen aan keurmerken die gegeven worden aan de espagnoletten. Deze worden namelijk regelmatig gekeurd en dan ook allerlei soorten van veel merken. Zo wordt telkens opnieuw gekeken of de veiligheidsespagnoletten van een bepaald merk of soort ook echt zo veilig zijn. Als je dus echt dubbele zekerheid wil van je veiligheid, dan is het goed om uit te kijken naar bepaalde keurmerken zoals politiekeurmerk Veilig Wonen en het Stichting Kwaliteit Gevelbouw keurmerk.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het politiekeurmerk Veilig Wonen is dus een keurmerk die wordt gegeven door de politie. Het keurmerk wordt niet zomaar gegeven. De sloten moeten eerst door een strenge keuring en meerdere testen. Ze moeten aan een aantal eisen voldoen om het politiekeurmerk Veilig Wonen te krijgen. Hiervoor is het sowieso de eis dat je woning er dus veiliger van wordt. De politie weet veel van inbraken en dieven en dus ook van veiligheid. Met dit keurmerk zit je dus goed en hier kun je zeker op vertrouwen.

Keurmerk SKG

Een ander keurmerk dat erg bekend is, is het keurmerk van SKG. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en hier wordt dan ook erg naar gezocht tijdens de keuringen en testen van deze stichting. Ze testen en keuren onder andere sloten, scharnieren en dus ook espagnoletten. Ook veiligheidsespagnoletten komen aan bod en die worden door de SKG getest en gekeurd. Als ze door de strenge keuring komen, dan krijgen ze het keurmerk van SKG. Er wordt bij deze stichting ook gewerkt met een puntensysteem in de vorm van sterren. Hoe meer sterren je achter het keurmerk ziet, hoe veiliger en inbraakwerender het product is.