Stolpdeur- en stolpraamsluitingen

Stolpsluitingen zijn sluitingsmechanismes die gebruikt worden bij stolpdeuren en stolpramen. Hier wordt de stolpsluiting gemonteerd in het midden van de twee deuren en twee ramen waardoor ze weer makkelijk dicht klikken als ze dicht worden gedaan. Met de stolpsluiting gaan ze dan ook makkelijk weer op slot. Omdat stolpdeuren en stolpramen geen kozijn in het midden hebben en dus gewoon openslaande deuren en ramen zijn, hebben ze een slot in het midden nodig. Hier komen dan de stolpsluitingen kijken. Die maken het sluiten van deze deuren en ramen meteen een stuk veiliger. Zo zijn ze ook beter bestand tegen inbrekers.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Stolpdeuren en stolpramen

Stolpdeuren en stolpramen zijn erg specifieke deuren en ramen. Een stolpdeur, ook wel tuindeur of openslaande deur genoemd, is een deur die in zich twee deuren heeft. Tussen deze twee deuren zit geen kozijn in, waardoor de twee deuren dus in elkaar klikken om afgesloten te worden. Met de hulp van een stolpsluiting klikken ze dus mooi in elkaar en blijven ze gesloten.

Stolpramen zijn in principe ook hetzelfde als een stolpdeur. Ook wel verhuisraam genoemd, een stolpraam is een raam zonder tussenstijl. Het zijn twee ramen die in elkaar sluiten als ze dicht worden gedaan. Ook hier is weer een stolpsluiting voor nodig om de ramen goed af te sluiten en dicht te houden.

Keurmerken

Stolpdeuren en stolpramen zijn prachtig, maar niet altijd even veilig. Doordat er geen tussenstijl of kozijn tussen de twee ramen of deuren zit, wordt het afsluiten van een stolpdeur- of raam iets lastiger. Gelukkig zijn er dan de stolpsluitingen om hiermee te helpen en de deuren en ramen goed af te sluiten. Veiligheid is namelijk belangrijk, ook bij mooie deuren en ramen. Op het vlak van veiligheid worden er ook keurmerken gegeven aan producten zoals stolpsluitingen.

Keurmerken zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het SKG keurmerk betekenen dat de sluiting testen en keuringen zijn ondergaan en goed uit de test zijn gekomen. Sluitingen met dit keurmerk zijn dus extra veilig en hebben sowieso de voorkeur bij SKG en de politie. Het politiekeurmerk Veilig Wonen wordt gegeven aan producten die je woning veiliger maken en aan bepaalde eisen voldoen.

SKG test voornamelijk op duurzaamheid en inbraakwerendheid van producten. Hierbij wordt gekeken naar sterkte en stevigheid van de producten. Ze gaan veel testen en keuringen door en uiteindelijk krijgen de sloten na goedkeuring een SKG keurmerk. De sterren achter het SKG keurmerk geven aan hoe hoog de inbraakwerendheid is. Hoe hoger, hoe beter natuurlijk.