Multipoints

Multipoints, oftewel meerpuntssluitingen, is een van de meerdere soorten sloten die je op de markt kunt krijgen. Ook wel driepuntssluiting genoemd, een multipoint is een slot die je beschermt vanaf buitenaf. Het is een beter slot dan een normaal slot, omdat het ook op meerdere punten de deur sluit. Zo wordt het dus moeilijk om de deur te forceren of open te breken. Dat maakt de multipoint een stuk beter en meer bestand tegen dieven en inbrekers. Op meerdere punten kun je dus met dit soort sloten de deur of raam afsluiten en hierdoor wordt het een stuk beter beschermd en beveiligd.

Lees meer

Een multipoint heeft maximaal 5 punten waarmee het in verbinding kan staan met het kozijn. Het slot heeft dus maximaal 5 punten die op slot kunnen en de deur of het raam afsluiten. Dat is er al maximaal 4 meer dan bij een normaal slot. Hierdoor is een multipoint ook steviger. Je hoeft de punten ook niet apart te openen of sluiten. Met een sleutel kun je alle punten tegelijk openen of op slot doen. Dit maakt het slot dus niet alleen veiliger, maar ook nog makkelijk te gebruiken.

Soorten multipoints

Een meerpuntssluiting is er in twee varianten. Je kunt een meerpuntssluiting die met sleutel wordt bediend kopen of eentje die met een kruk wordt bediend. Bij een sleutelbediende multipoint kun je met de sleutel makkelijk alle haken tegelijk openen of sluiten. Met een krukbediende meerpuntssluiting kun je de druk omhoog en omlaag bewegen en dan komen de haken los of gaan ze vast.

Voordelen van een meerpuntssluiting

Een multipoint heeft veel voordelen. Zo is het een stevig slot die je huis goed beschermd. Door de meerdere haken wordt de deur of het raam op meerdere plekken vergrendeld. Een inbreker kan hierdoor moeilijk het slot forceren en geeft snel op door de meerdere haken. Daarnaast zorgt de multipoint ervoor dat de deur of het raam goed gesloten is en blijft.

Monteren Multipoints

Er handleidingen te vinden en kunnen wij je ook helpen, maar het beste kan je een slotenmaker inhuren die de meerpuntssluiting voor jou monteert aan het kozijn. Zo weet je zeker dat het goed wordt gemonteerd en goed blijft zitten.

SKG keurmerk

Een meerpuntssluiting is al veilig, maar een meerpuntssluiting met SKG keurmerk is nog veel veiliger. Het SKG keurmerk is van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Zij testen en keuren onder andere sloten en scharnieren. Sloten, zoals de multipoint, worden getest op duurzaamheid, sterkte en inbraakweerbaarheid. Op basis daarvan wordt er goedkeuring of niet gegeven. Bij goedkeuring krijgt het slot een SKG keurmerk. Met dit keurmerk weet je dus ook dat het slot extra veilig is en bestand is tegen inbrekers. Daarnaast staan er ook sterren achter het keurmerk. Hoe meer sterren erachter staan, hoe beter het slot is en hoe meer het bestand is tegen inbrekers.