Taatsdeursets

Taatsdeursets zijn complete sets die een taatsdeurveer en accessoires bevatten om deze veer te bevestigen. In ons assortiment vind je veel taatsdeursets om je taatsdeur nog makkelijk te laten sluiten en openen. Met een taatsdeurveer kun je er namelijk voor zorgen dat een taatsdeur makkelijk sluit en opent. Met een veer voor een taatsdeur, die je onder de onderste as plaats, zal de deur automatisch sluiten en zal het openen van de deur gecontroleerd en enigszins gedempt gaan. Met een taatsdeurveer hoef je dus nooit meer zelf je taatsdeur te sluiten en zal deze ook niet zomaar dichtdraaien.

Kijk voor meer informatie ook op onze pagina van FritsJurgens.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Een taatsdeur en zijn voordelen

Een taatsdeur is een speciale soort deur die helemaal om zijn verticale as kan draaien. De as bevindt zich bij een taatsdeur niet aan de stijlen van de deur, maar juist op breedte van de deur. De draaipunten, ook wel taatsen genoemd, bevinden zich aan de onderkant en bovenkant van de deur. Bij de onderkant wordt dan ook de taatsdeurveer geplaatst. Niet alleen kan de deur dan gewoon om zijn as blijven draaien, maar de deur kan ook makkelijker worden geopend en gesloten.

Er zitten veel voordelen aan een taatsdeur hebben. Het zijn niet alleen mooie deuren, maar ook handige deuren. Een taatsdeur is namelijk makkelijk te openen en sluiten, ook al zonder een veer. Daarnaast heb je ook geen zware stijlen voor de deur nodig, want de deur zit al vast aan de taatsen. Daarnaast is een deur draaiend maken met taatsen extra makkelijker. Taatsdeursets erbij maken de deuren nog handiger. Het monteren gaat makkelijk en dan sluit en opent je deur netjes, automatisch en gecontroleerd.

Minimale deurdikte

Iets om de gaten te houden als je een taatsdeurset koopt, is dat er een minimale deurdikte nodig is om een taatsdeurset te kunnen plaatsen. Bij de meeste taatsdeursets is een minimale deurdikte van 40 millimeter nodig. Pak dus je meetlint of specificaties van je taatsdeur erbij en check hoeveel millimeter de taatsdeur in de dikte is. Alleen als de deur net zo dik of dikker dan de minimale deurdikte is, zal de taatsdeurset werken. Het is dus belangrijk dat je dit goed opmeet, voordat je een set inslaat. Het komt ook wel eens voor dat de minimale deurdikte lager of hoger is, dus check dit goed voor je een veer inslaat.

Het maximale draagvermogen van een taatsdeurset

Er zit ook een maximale grens aan een taatsdeurset en in dit geval gaat dat om het gewicht van de deur. Elke taatsdeurset kan maar een bepaald gewicht dragen. Dit gaat tot een max en dat is het maximale draagvermogen van een taatsdeurset. Zwaardere deuren worden dan lastiger en dan zal de taatsdeurset misschien niet werken. De meeste taatsdeursetten hebben een vermogen van een paar honderd kilogram, zoals 200 kilogram. Deuren die dus 200 kilogram of minder zijn, kunnen dus met een taatsdeurset automatisch worden gesloten. Ook hier geldt weer: check je specificaties voor het gewicht van de taatsdeur. Match dit gewicht dan met een taatsdeurset die dat gewicht aankan.