Deurveren

Deurveren, ook wel deursluiters genoemd, zijn veren de deur automatisch achter je sluiten zodra je deze hebt losgelaten. Dan hoef je dus nooit meer de deur dicht te doen en klapt de deur ook niet opeens dicht. Door een deurveer of deursluiter te installeren bij je deur valt je deur automatisch en vertraagd dicht. Een deurveer werkt makkelijk. Je doet de deur gewoon open als normaal, maar als je de deur dan loslaat kun je de deur dus gewoon dicht laten vallen. Door de veer gebeurt dit op een gecontroleerde manier en sluit de deur dus netjes en zachtjes.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Verschillende soorten deurveren en montage

Net zoals er ook andere deuren zijn, zijn er ook meerdere soorten deurveren en deursluiters. Al deze deurveren kun je op een makkelijke manier aan de deur vast monteren. Hieronder bespreken we alle soorten en hoe je ze makkelijk monteert:

Deursluiter met geleiderol

Een deursluiter met geleiderol is een deursluiter die door middel van een rol de deur geleid met het sluiten. Deze deursluiter kun je makkelijk aan het kozijn vastmaken, ongeveer 10 centimeter boven de vloer aan de scharnierzijde. Dan pak je de geleidestang erbij de plaats je deze tegen de gesloten deur op een horizontale manier. Stel de sluiter goed in door een paar keer de deur te openen en te laten sluiten.

Deurveer met scharnierpen

Een deurveer met scharnierpen is geschikt voor stompe deuren, dus deuren die geheel in het deurkozijn vallen. Deze deuren hebben vaak normale scharnieren. Haal de bovenste scharnierpen uit het scharnier. Hierna kun je de deurveer met scharnierpen over de lege scharnier schuiven. Door de veren komt er een spanning op het scharnier en dit helpt de deur met sluiten.

Recht model deurveer

Een recht model deurveer plaats je op stompe deuren die een paumellescharnier hebben. haal de pen uit de paumellescharnier en plaats de deurveer daar weer in. Trek de veer een beetje open en laat zo de pootjes in een lijn komen. Schuif dan de veer over de kop van het bovenste paumellescharnier.

Hoekmodel deurveer

Een hoekmodel deurveer is geschikt voor opdekdeuren die een paumellescharnier hebben en in een hoek staan. Het hoekmodel van een deurveer kan alleen gebruikt worden als de scharnierzijde van de deur in de hoek staat. Hierdoor is het dus ook een hoekmodel. Duw de deurveer in elkaar en zorg zo voor spanning op de veer. Schuif dan de veer over de kop van het bovenste paumellescharnier. De korte pootjes van de veer moeten op de deur vallen en de lange pootjes moeten tegen de muur of zijmuur komen.

Deurveer voor opdekdeur

Deze deurveer is geschikt voor opdekdeuren met paumellescharnieren die niet in de hoek staan. Bevestig de houder van de veer boven het bovenste paumellescharnier tegen het kozijn van de deur op ongeveer 3 millimeter van de deurrand. Plaats dan de veer in de houder, met het plaatje aan de bovenkant en tegen de zijkant van de deur. Schuif de pen dan in de houder en duw de ver hier naar beneden. Maak deze dan vast.