Deuropvangers

Deuropvangers doen precies wat de naam doet vermoeden. Een deuropvanger vangt een deur op en sluit deze dan. Deuropvangers zijn speciaal voor sluitende of zelfs dichtslaande deuren gemaakt. De opvanger vangt de deur op, sluit deze dan langzaam en houdt de deur dan ook gesloten. Met een deuropvanger zal je deur dus niet dichtklappen of dichtslaan. Zelfs als je de deur dichtslaat of de wind laat de deur klappen, dan zal de opvanger de deur zachtjes opvangen en ook zacht weer sluiten. Deuropvangers kunnen op allerlei soorten deuren geplaatst worden, maar worden voornamelijk veel gebruikt bij deuren die veel loopverkeer hebben.

Lees meer

Deuren met veel loopverkeer zijn bijvoorbeeld deuren in winkels, kantoren, horeca en ziekenhuizen. Op deze plekken lopen veel mensen rond en gaan de deuren vaak open en dicht. Met een deuropvanger zal de deur niet dichtklappen of dichtvallen. Daarnaast zal de deur ook niet klapperen in de wind en kunnen kleine kinderen makkelijk de deur open en dicht doen zonder hun vingers ertussen te krijgen. Niet alleen op deze plekken zijn deuropvangers handig en fijn, ook voor thuis is het fijn om te hebben.

De werking van een deuropvanger

Deuropvangers werken volgens een bepaald mechanisme, genaamd hydraulisch. Aan het uiteinde van dit mechanisme zit een wieltje. Je monteert een deuropvanger horizontaal of verticaal aan de bovenkant van de deur. Als je dan de deur sluit, valt het mechanisme in een sluithaak zonder geluid en zo wordt de deur opgevangen en zonder geluid gesloten. Daarnaast zorgt het hydraulische mechanisme en het sluithaakje dat de deur ook echt goed dicht blijft. De sluithaak is dus een belangrijk onderdeel van de deuropvanger. Deze wordt niet altijd bij een opvanger inbegrepen, dus vergeet dit niet te checken voor je een opvanger koopt.

Materiaal van deuropvangers

Deuropvangers moeten een deur opvangen en sluiten en daardoor gemaakt van sterk en stevig materiaal. De meeste deuropvangers zijn daardoor gemaakt van RVS. Dit is een licht, maar erg sterk materiaal. Daarnaast is het een duurzaam materiaal en gaat het dus lang mee. Naast RVS worden deuropvangers ook gemaakt van andere sterke metalen materialen. Hoe dan ook zijn opvangers altijd gemaakt van duurzaam en sterk materiaal die deuren makkelijk opvangt en sluit. Je kunt dan ook lang gebruik maken van deze sterke materialen. Daarnaast zijn ze goed bestand tegen veel gebruik en tegen slecht weer als de opvanger aan een buitendeur zit.

Deuropvangers voor buitendeuren

Een deur gaat makkelijk klapperen als er veel wind staat. Dan is een deuropvanger handig. Omdat wind voornamelijk buiten waait, is een deuropvanger voor een buitendeur erg handig. Omdat deuropvangers vaak van RVS of ander sterk materiaal is gemaakt, is het goed bestand tegen slecht weer en zal het ook bij regen en sneeuw goed werken. Omdat een deuropvanger met een makkelijk monteerbare sluithaak werkt, kan het meestal op elke soort deur worden geplaatst. Ook op buitendeuren zal het dus goed werken. Sommige deuropvangers werken wel alleen op specifieke deuren, dus check dit altijd voor je aankoop.