Deuropvangbeugels

Er zijn veel hulpmiddelen die je helpen bij het vastzetten of stoppen van je deur. Een deuropvangbeugel is ook een hulpmiddel hiervoor. Een deuropvangbeugel vangt je deur op en zorgt ervoor dat de deur niet zomaar tegen de muur aan komt. Deuropvangbeugels worden vaak tegen de buitenmuur aan geplaatst. De beugel heeft een driehoekige vorm en naar de deur toe zit een stootdop of iets anders dat de deur opvangt. Niet alleen vangt zo’n beugel de deur goed op, je kunt er ook makkelijk de deur tegen open laten staan. Vooral heerlijk als het lekker weer is.

Lees meer

Deuropvangbeugel met stootdop

Een deuropvangbeugel is een driehoekige beugel. Je plaats de platte kant tegen de muur aan en de twee andere delen vormen dan een hoek naar voren die de deur opvangt. Op een van deze delen, ook wel benen, zit vaak een stootdop. Deze dop is rond en zacht en vangt de deur dus netjes op. Zo wordt de deur dus ook niet beschadigt en kan de deur er ook wat harder tegen aankomen als dit eventueel gebeurt. Een stootdop zit vrijwel altijd bij een opvangbeugel, maar soms moet je die er ook zelf op monteren. Toch is het zeker aan te raden deze te hebben, aangezien het de deur zachtjes opvangt.

Deuropvangbeugel met haak

Naast een stootdop hebben opvangbeugels vaak aan de andere kant ook een haak zitten. Deze haak kan gebruikt worden om de deur open te houden. Maak een middel vast aan de deur waar de haak in kan en dan heb je niet alleen een opvangbeugel, maar ook meteen een middel om je deur mee open te laten staan. Je deur tegen de stootdop aanzetten kan eventueel ook, maar toch is de haak het meeste effectief. Opvangbeugels hebben vaak beide een stootdop en haak op de beugel zitten, maar soms ook alleen een stootdop.

Materiaal

Deuropvangbeugels zijn er voor om deuren op te vangen en vast te houden. Hierdoor zijn ze altijd gemaakt van sterk materiaal. De meeste opvangbeugels zijn gemaakt van rvs of verzinkt staal. Deze materialen zijn niet alleen sterk, maar ook wat lichter en goedkoper. Daarnaast gaan ze lang mee door een goede duurzaamheid. De stootdop is meestal gemaakt van kunststof of een zachter materiaal. Dit is zodat de deur ook niet beschadigd wordt en juist zachtjes tegen de stootdop aan komt.

Hoek

Deuropvangbeugels zijn er in een driehoeken vorm. De meeste opvangbeugels hebben een hoek van 45 graden of van 90 graden. Afhankelijk van wat voor deur er tegen aan moet vallen en hoe groot de deur is kun je een bepaalde hoek kopen. Een hoek van 90 graden is handiger als je de beugel wat dichter tegen de muur wilt hebben en de hoek van 45 graden is wat kleiner, maar juist wel breder. Welke hoek het beste past bij jouw deuren en tuin kun je het beste even opmeten in je tuin zelf.