Deurdrangers

In ons assortiment hebben we veel toebehoren voor het sluiten van deuren zoals deurdrangers, vloerveren, sluitvolgorderegelaars en nog veel meer. Een deurdranger is een dranger of een deursluiter. Dit is een mechanisme dat aan de bovenkant van de deur zit. Door dit mechanisme sluit de deur automatisch als de deur geopend is. De werking is hetzelfde als bij een vloerveer, maar een deurdranger zit aan de bovenkant van een deur. Nadat de deur is geopend, worden de veren binnenin de dranger gespannen door hefbomen. Hierna sluit de deur dus automatisch door de gespannen veer nadat degene die de deur heeft geopend, de deur heeft losgelaten.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Inbouwdeurdrangers

Waar deurdrangers op de deur worden gemonteerd, worden inbouwdeurdrangers in de deur gemonteerd. De dranger zit dan tussen de deur en het kozijn in. In principe werkt het vrijwel hetzelfde als een deurdranger. Iemand opent de deur, de veer wordt aangespannen en als diegene dan de deur loslaat, dan trekt de veer de deur weer automatisch dicht. Een inbouwdeurdranger wordt net iets meer weggewerkt dan een deurdranger. Hierdoor zie je er minder van. Dit is een stuk netter en werkt nog steeds erg goed.

Armen

Armen doen ook weer hetzelfde, maar dan met een ander principe. Ze sluiten de deuren goed, maar werken anders dan de drangers die hiervoor genoemd zijn. Armen worden ook aan de bovenkant van de deur op de dranger gemonteerd. Er zijn verschillende soorten armen. Zo heb je de glij-arm, die plat op de deurdranger ligt. Ook is er de schaararm die in een bepaalde hoek op de deurdranger staat wanneer deze dicht is. Dit wordt ook wel een vastzetarm genoemd. Armen zijn platte deurregelaars die ook weer door middel van spanning en ontspanning de deuren laten dichtvallen.

Sluitvolgorderegelaars

Een sluitvolgorderegelaar doet precies wat de naam al doet vermoeden: het regelt het sluiten en de volgorde hiervan van de deuren. Een sluitvolgorderegelaar is ook weer een product die aan de deur wordt vastgemaakt en die regelt dat de deuren gesloten worden na het openen door iemand. Sluitvolgorderegelaars trekken in elkaar als de deur wordt geopend en gaan langzaam weer uit elkaar als de deur weer dichtvalt. Het principe is dus weer hetzelfde, met spanning en ontspanning, maar de uitvoering en ontwerp ervan is weer anders. Een sluitvolgorderegelaar kun je ook makkelijk loskoppelen en zie je bijna niet te zitten.

Vloerveren

Vloerveren zijn ook gemaakt om een deur automatisch te sluiten. Deze keer bevindt dit mechanisme zich niet aan de bovenkant van deur, maar juist aan de onderkant van de deur. Vandaar ook de naam vloerveer. Vloerveren worden in de vloer geplaatst, zodat ze ook vrijwel helemaal netjes weggewerkt worden. Een vloerveer trekt de deur weer dicht als deze is losgelaten door iemand nadat ze de deur hadden geopend.