Scharnierbekleding

Wil je optimale bescherming tegen brand? Dan is het belangrijk om hiervoor de nodige maatregelen te nemen. Een van de opties die je hebt is de aanschaf van goede scharnierbekleding. Je bent hiermee in staat om naden en kieren af te dichten en er zo voor te zorgen dat zuurstof zo min mogelijk toegang heeft tot het verbrandingsproces. Bij Burghouwt bieden we producten voor optimale veiligheid en daarom vind je op deze pagina alle scharnierbekleding. Bekijk jouw mogelijkheden en kies gegarandeerd voor meer veiligheid.

Lees meer

Wat is scharnierbekleding?

Scharnierbekleding is speciale bekleding voor op je scharnieren. Het is belangrijk om slotkasten, scharnierbladen en andere metalen onderdelen van een deursysteem goed af te sluiten om hier optimaal van te profiteren in het geval van een brand. Dit kunt je realiseren met het toepassen van scharnierbekleding. Je gebruikt scharnierbekleding met het doel om zuurstof zo min mogelijk toegang te bieden, waardoor een brand veel minder snel uitbreidt.

De belangrijkste voordelen van bekleding voor scharnieren

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van scharnierbekleding. In de eerste plaats kies je hiermee voor goede brandwering. Scharnierbekleding is standaard brandvertragend omdat het is vervaardigd uit het materiaal tecnofire. Tijdens brandomstandigheden is het zeer belangrijk dat onderdelen zoals scharnierbladen zijn bekleed met de juiste materialen. Op deze manier worden kieren en naden extra goed afgedicht. Het gebrek aan zuurstof zorgt ervoor dat het achterliggende hout niet verbrandt maar omgezet wordt in houtskool.

Zo maak jij de beste keuze in je scharnieren

  • Type: de scharnierbekleding is geschikt voor diverse type sloten en het is belangrijk om eerst te kijken naar het slot dat je hebt, zodat je de juiste keuze kunt maken.
  • Maat: kijk niet alleen naar het type slot, maar ook naar de afmetingen van de scharnierbekleding. Op deze manier kies je gegarandeerd voor de beste keuze.
  • Uitvoering: goede scharnierbekleding is gemaakt van brandwerend materiaal en is daarnaast zelfklevend, zodat je het gemakkelijk en snel kunt aanbrengen.

Bekijk de opties in de Burghouwt webshop

Kwaliteit staat bij Burghouwt hoog in het vaandel en dit betekent dat we er alles aan doen om jouw te helpen met het maken van de beste keuzes. We zorgen er niet alleen voor dat jij optimale veiligheid creëert, maar bieden daarnaast ook veel andere voordelen. Zo kies je bij ons gegarandeerd voor topkwaliteit, maar geniet je ook van aantrekkelijke prijzen en snelle levering. Bekijk hier het complete aanbod en kies gegarandeerd voor de beste kwaliteit: zo makkelijk is bestellen bij Burghouwt.