Bovenraamsluitingen met handmatige bediening

Bovenraamsluitingen zijn gemaakt voor bovenramen te openen en te sluiten. Bovenramen zijn ramen die buiten het bereik van mensen zijn. Om de ramen toch te kunnen openen en sluiten heb je bovenraamsluitingen. Er zijn handmatige en elektrische bovenraamsluitingen. Met handmatige bovenraamsluitingen kun je dus handmatig je ramen openen en sluiten. Dit kun je dan makkelijk doen door de verlengde armen van de sluiting te bedienen en de ramen en deuren te sluiten. Handmatige bovenraamsluitingen worden dus door jezelf bediend en zijn vaak een verlengde van de sluiting op het bovenraam. Handmatig bediende bovenraamsluitingen kunnen niet heel lang zijn.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Vooral bedoeld voor iets lagere bovenramen

Omdat bovenraamsluitingen die je handmatig bediend niet meter slang kunnen zijn, zijn handmatige bovenraamsluitingen vooral bedoeld voor iets lagere bovenramen. Het zijn dus nog steeds ramen waar je niet bij kunt, maar dan wel ramen waar je net niet bijkomt. Daar kun je nog makkelijk handmatige bedieningen aan monteren en zo de ramen makkelijk openen en sluiten. Voor hogere bovenramen zijn handmatige bedieningen niet erg handig, aangezien je dan erg lang stokken hiervoor moet hebben. De meeste bovenraamsluitingen die je handmatig bediend zijn daarom ook bedoeld voor bovenramen waar je net niet bij kunt.

Toepassing van bovenraamsluiting met handmatige bediening

Bovenramen zijn ramen waar je niet bij kunt, maar hier vallen ook nog veel soorten ramen tussen. Handmatige bedieningen kunnen daarom ook voor meerdere soorten bovenramen zijn. Zo heb je handmatige bediening voor valramen, maar ook voor klepramen. Ook specifiek voor een drijfwerk met bedieningshendel met je een handmatige bovenraamsluiting. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook specifiek voor een windwerk met slinger bovenraamsluitingen die je handmatig moet bedienen. Kortom: voor allerlei soorten ramen zijn allerlei soorten handmatige bedieningen. Heb je een specifiek soort raam, zoek dan een passende bediening hiervoor.

Materiaal van bovenraamsluiting

De handmatige bedieningen van bovenraamsluitingen moeten sterk genoeg zijn om de bovenramen te openen en sluiten, maar ook weer niet te zwaar want dan wordt het openen en sluiten te zwaar. Veel handmatige bediende bovenraamsluitingen zijn daarom gemaakt van sterk, maar licht materiaal. Denk hierbij aan materiaal zoals aluminium, maar ook rvs, kunststof, verzinkt staal of zamak. Deze materialen zijn sterk en gaan lang mee, maar zijn ook licht en makkelijk te bedienen. Daarnaast gaan ze ook niet roesten en kun je ze makkelijk onderhouden.

Complete set of losse materialen

Bij ons kun je terecht voor verschillende soorten bovenraamsluitingen met handmatige bedieningen. Niet alleen hebben we complete sets, met de sluiting, bediening en bevestigingsmateriaal, maar je kunt bij ons ook losse materialen kopen zoals spindels, hendels, stangen, mallen en nog veel meer. Niet alle sluitingen worden namelijk met bevestigingsmateriaal geleverd. Bij ons kun je terecht voor allerlei losse materialen, maar ook complete sets met alles erop en eraan.