Snoeischaren / Takkenscharen

Een goede snoei- of takkenschaar nodig voor je tuin? Bij Burghouwt kun je terecht voor een ruim aanbod van snoeischaren en takkenscharen, dat je op deze pagina kunt bekijken. Je bent niet alleen verzekerd van een ruim aanbod, maar ook van goede kwaliteit. Bij Burghouwt hechten we hier veel waarde aan en helpen we je graag om jouw klus zo goed mogelijk uit te voeren. Of je nu voor een professionele klus in de tuin aan de slag moet of voor je hobby. Lees hier ook wat Burghouwt’s keuze is voor de beste snoei- en takkenschaar.

Lees meer

Wat is de werking van snoeischaren/takkenscharen?

De werking van snoeischaren en takkenscharen is eenvoudig. Dit gereedschap maakt het mogelijk om takken te knippen en te snoeien. Het snoeien van planten en struiken is bevorderlijk voor de groei, en daarom wordt dit regelmatig gedaan. Zo blijft je tuin in de beste staat. Een snoeischaar is verkrijgbaar in meerdere vormen: zo kun je kiezen voor een handzame snoeischaar, maar zijn er ook elektrische uitvoeringen, waardoor je nog sneller kunt werken.

De toepassing van dit gereedschap

Een snoeischaar en takkenschaar zijn niet hetzelfde, hoewel ze allebei vallen onder tuingereedschap voor takken. Hier vind je dan ook meer informatie over de toepassingsgebieden van snoeischaren en takkenscharen:

  • Snoeischaren: een snoeischaar gebruik je voor het wegsnoeien van zachte en groene takken. De snoeischaar is meestal een kleine, handzame schaar met scherpe bladen. Voor het bijwerken van struiken is de snoeischaar de ideale tool.
  • Takkenscharen: een takkenschaar gebruik je voor het wegsnoeien van takken die te dik zijn voor de snoeischaar. De takkenschaar heeft lange armen, waardoor je meer kracht over kunt brengen op dikke takken. Je kunt ook kiezen voor een uitbreiding van de takkenschaar, zodat je hiermee takken in bomen kunt snoeien.

Burghouwt’s keuze in de beste snoeischaren/takkenscharen

Burghouwt kiest voor Bahco en Makita als beste merken voor snoeischaren/takkenscharen. Beide merken zijn alom bekend onder vakmannen en hebben dan ook een goede reputatie opgebouwd als het gaat om gereedschap. Bahco biedt professionele takkenscharen die je kunt gebruiken voor het wegsnoeien van dikke takken. Zoals altijd kun met Bahco gereedschap profiteren van gebruiksvriendelijke handgrepen: dit is ook het geval bij de takkenscharen. Bij Makita kun je rekenen op zeer kwalitatieve snoeischaren die je met veel gemak gebruikt. De uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid zorgen ervoor dat Bahco en Makita Burghouwt’s keuze zijn voor de beste snoeischaren/takkenscharen.